Kort før klokken 19 torsdag aften blev en 16-årig dreng skudt i hovedet i Rosengården i Malmø og døde som følge af sin kvæstelse.

Det skriver flere svenske medier.

Torsdag aften var det berygtede forstadskvarter Rosengården i Malmø igen vidne til et skyderi. En 16-årig dreng mistede livet, efter han blev skudt i hovedet ved en busholdeplads ved Amiralsgatan omkring gaden Adlerfeldts väg i Malmø. Et stort område af byen blev spærret af, mens efterforskere undersøgte gerningsstedet.

Ifølge Expressen og Aftonbladet har svensk politi afhørt tre personer og flere vidner, mens de har gået fra dør til dør i området. Torsdag aften meldte politiet dog ikke om nogen mistænkte for mordet.

En række skyderier i 2016 og nu endnu et i starten af 2017 har fået politiet i Malmø til at bede om hjælp fra resten af landet. Skyderiet kommer blot en dag efter, at den nye chef for politiet i Sveriges Region Syd, Klas Friberg, er tiltrådt sin stilling:

»Vi har en alvorlig situation i Malmø. Alt for mange unge mænd er blevet dræbt her, og det efterlader stor sorg hos familie og venner. Jeg vil fokusere på alvorlig kriminalitet og bandekriminalitet,« siger han til Expressen.

Calle Persson fra Politiets kommandocentral oplyser torsdag aften til Expressen, at 20 personer arbejdede på gerningsstedet. Politiet var også tilstede ved Skånes Universitetshospital i Malmø, hvor en større gruppe mennesker var forsamlet. Her blev den 16-årige dreng fragtet hen efter skyderiet, hvor han døde omkring klokken 20.

Den sydsvenske by Malmø har fået en blodig start på det nye år. Tidligt tirsdag morgen 3. januar blev en 18-årig kvinde fundet såret af skud i Rosengård-bebyggelsen, og samme aften blev politiet igen alarmeret om et skyderi på åben gade i den sydlige ende af Malmø. Her blev en mand fundet livsfarligt såret af flere skud på en cykelsti på Docentgatan i bydelen Fosie, og efter en times tid stod det klart, at skudofferet var afgået ved døden.