Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

De konservatives politiske ordfører Henriette Kjær og hendes ægtefælle, erhvervsmanden Erik Skov Pedersen, anklages nu for bedrageri og dokumentfalsk. Bag anmeldelsen, der onsdag blev indgivet til Nordsjællands Politi, står Erik Skov Pedersens mor, den 72-årige pensionerede læge, Yvonne Gerda Pedersen, skriver B.T. torsdag.

Den 72-årige kvinde, der er pensioneret speciallæge i almen medicin, er overbevist om, at hendes søn og svigerdatter i desperat pengenød har forfalsket hendes underskrift for at kunne optage et lån på 200.000 kroner. Den ældre kvinde står nu tilbage som kautionist og hæfter for gælden.

Yvonne Gerda Pedersen modtog den 4. januar 2011 et krav fra en advokat i Århus, der krævede en gæld på 221.701 betalt. Af et dokument fremgik det, at hun i 2005 skulle have skrevet under på et gældsbrev som såkaldte 'selvskyldnerkautionist' - det betyder, at hun hæfter for gælden, hvis ikke låntagerne, Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen, kan eller vil betale.

Gælden skulle have været indfriet allerede i 2007, men Kjær og Skov Pedersen har aldrig betalt pengene - derfor hænger den 72-årige mor og svigermor på gælden.

- Jeg havde aldrig hørt om de penge eller det lån. Jeg kender intet til det. Jeg har heller aldrig skrevet under på det dokument. Aldrig. Det er jeg fuldstændig sikker på. Min underskrift må være forfalsket, siger Yvonne Gerda Pedersen.

På spørgsmålet om, hvem der har forfalsket hendes underskrift, siger hun:

- Min søn eller min svigerdatter. Andre muligheder er der ikke.

Yvonne Gerda Pedersens advokat, Nils-Erik Norsker fra advokatfirmaet Norsker og Co., skriver i et brev til Nordsjællands Politi, at "hun ingensinde har skrevet under på gældsbreve eller som kautionist for Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen."

Det fremgår ligeledes af anmeldelsen, at den 72-årige kvinde har lånt Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen "meget betydelige pengebeløb", omkring en million kroner, som parret aldrig har betalt tilbage.

Erik Skov Pedersen afviser alle anklager.

- Min mor lyver. Jeg lånte penge i 2005 i BG Bank i Gentofte, og hun var tilstede. Hun var i banken og skrev under, siger Erik Skov Pedersen.

LÆS MEGET MERE OM SAGEN I B.T. TORSDAG

Andre læser også