Københavns Politi besøger plyndringsplaget Netto i Nordvest-kvarteret for at "stoppe uacceptabel adfærd".

København: Københavns Politi vil mandag aflægge en række lokale butikker i Nordvest et besøg for at forklare dem, hvordan de skal forholde sig, hvis langfingrede unge fra en særlig gruppe igen udviser uacceptabel adfærd.

- Vi vil gerne forklare, hvordan de skal reagere, hvis de bliver udsat for det igen, forklarer politiinspektør Tom Struve til Ritzau.

Det inkluderer blandt andet en tættere dialog med lokalpolitiet.

- Og hvis nogen har hørt eller set noget, så tager vi også det med, siger politiinspektøren.

For det er endnu ikke lykkedes Københavns Politi at pågribe den gruppe af unge, der plyndrer og hærger flere butikker i området.

Især Netto på Frederikssundsvej har været ramt af ugentlige plyndringer af gruppen, der angiveligt går ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner.

Det har fået butikkens souschef til at rette direkte henvendelse til justitsminister Søren Pind (V) for at få politiet til at gribe ind.

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen, står der i brevet til ministeren, der blev sendt i sidste uge.

Politiet forklarer dog, at de arbejder hårdt på sagen.

- Jeg ved godt, at det fremstår i pressen som om, vi slet ikke har været derude, men det er ikke helt fakta, siger Tom Struve.

Han forklarer dog, at han nu vil intensivere patruljeringen, indtil gruppen bliver fanget.

- Jeg tror, det handler om, at de (butiksindehaverne, red.) føler sig utrygge. Men hvis de har den opfattelse, at politiet ikke kommer, når man ringer, så kan jeg da godt forstå, at de reagerer på den her måde, siger han og fortsætter:

- Man kan altid diskutere, om det, vi har gjort, er tilstrækkeligt. Det, vi har iværksat tidligere, har ikke været nok til at dæmme op for det. Derfor intensiverer vi vores indsats derude nu, siger han.

Politiet modtog i fredags noget videomateriale, som man nu er i gang med at gennemgå. Tom Struve forklarer dog, at der er tale om store mængder data, der skal kigges gennem.

/ritzau/

Andre læser også