Tre unge mænd, der overfaldt afrikanskfødt taxachauffør, vil muligvis blive sigtet for racisme, fordi de har tilknytning til White Pride og kom med racistiske ytringer under overfaldet.

Et overfald på en afrikanskfødt taxachauffør i Silkeborg har muligvis racistiske undertoner.

Overfaldet på den 34-årige Joseph Deng fandt sted søndag 13. januar på en tankstation i Silkeborg. Tre mænd blev hurtigt anholdt og varetægtsfængslet efter overfaldet.

Under efterforskningen har politiet fundet ud af, at de tre mænd har forbindelser til hooligangruppen White Pride. Det får nu politiet til at undersøge, om de tre mænd udover overfaldet også kan sigtes for racisme.

- Vi har vidner i sagen, og de bliver afhørt også med hensyn til det her, siger vicepolitikommissær Bent Riber Nielsen, Midt- og Vestjyllands Politi, til P4 Østjylland.

Den ene af mændene sagde under overfaldet, »at en neger som ham ikke skulle have lov at køre bil«. Derefter blev taxachaufføren hevet ud af taxaen og sparket og slået af de tre unge. Han slap med en kraftig hjernerystelse, men er stadig sygemeldt.

De fængslede er fra Silkeborg, Harlev og Galten, og to af dem er sigtet for to andre sager om vold. Den unge fra Galten er desuden dømt for vold mod tjenestemand.

- Hvis de bliver sigtet for enten racisme eller hate crime, så vil det betyde en forøgelse af straffen, siger Bent Riber Nielsen til P4 Østjylland.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.