De tre børn, der stak af fra en institution i Nordjylland natten til mandag, lever i skjul i Nordsjælland.

Det mener politiet, som har fået adskillige tip om, at de tre teenagere på henholdsvis 13 og 15 år, opholder sig i den anden enden af landet. De tre har nu været væk i fem døgn.

- Vores kolleger i Nordsjællands Politi har været ude på nogle adresser i går uden at finde dem, så vi har en mistanke om, at de skifter bopæl fra dag til dag.

Det fortæller politiassistent Christina Beck fra lokalpolitiet i Brønderslev, som leder efterforskningen.De tre børn, en dreng på 15 år og et tvillingepar, en dreng og en pige, på 13 år, stak natten til mandag af fra Semaiskolen i Brønderslev, et opholdshjem for udsatte unge.

Siden de tre børn blev efterlyste, har politiet modtaget omkring 15 henvendelser fra borgere, der har set dem. Sporerne peger især til Nordsjælland, og tippene svarer meget også med politiet efterforskning.Trods de gode spor er det endnu ikke lykkedes for politiet at finde de unge, og politiet er overbevist om, at nogle holder dem skjult.

- I den forbindelse vil vi godt minde om, at det kan give op til tre måneders fængsel at skjule personer, der er eftersøgte af politiet, så måske skulle man lige overveje, om det er straffen værd, siger Christina Beck.

Den ene af de tre modtager receptpligtig medicin, og også af den grund er det vigtigt, at børnene snart bliver fundet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.