Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Camilla Rønde

Få indbrud og ellers bare »en hyggelig stemning«. Politiet har ikke haft travlt i aften - men forventer at få det, når danskerne kommer hjem fra juleaften senere.

Julefreden har sænket sig over det danske land. I hvert fald hvis man skal tro politiet, der er særligt på vagt over for juletyve i aften.

- Indtil videre har vi det fuldstændigt stille og roligt. Der har været nogle forsøg på indbrud, men det er ikke mange. Folk er selvfølgelig heller ikke kommet hjem endnu, så vi afventer med spænding, siger taktisk leder ved Nordsjællands Politi, Peter Nielsen.

I det østjyske melder vagtchefen ligefrem om 'en hyggelig stemning', og hos Midt- og Vestjyllands Politi er det 'ganske fredeligt'.

På Fyn har politiet lidt mere travlt, fortæller vagtchef Bjarne Puggaard.

- Vi har fire anholdte for forsøg på indbrud indtil videre, som vi har taget på fersk gerning, siger han.

Tyveri

Hovedstaden går heller ikke fri, men det er ikke 'det helt store', fortæller Poul Hansen, der er ansvarlig for Københavns Politis særlige indsats mod juleindbrud.

- Siden klokken 14 har vi haft seks indbrud i indre by, to eller tre af dem i lejligheder, som vi undersøger i øjeblikket. Så indtil videre har vi været rimeligt forskånet. Men når folk kommer hjem om tre til fire timer, så kommer anmeldelserne, fortæller Poul Hansen og tilføjer:

- Lige nu patruljerer vi og forsøger at fange de gerningsmænd, vi kan finde, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.