Lyt til artiklen

Har du informationer i sagen, kan du tippe os på bopo@bt.dk eller via vores Facebook-side.

Tirsdag aften oplyser Københavns Politi, at der har været en skudepisode i København. Det fortæller vagthavende ved Københavns Politi, Henrik Mol, til BT.

»Der har været noget skyderi. Vi har lidt travlt, så jeg har ikke flere kommentarer,« lød det kortfattet fra vagtchefen.

Skudepisoden fandt sted tæt ved Den Røde Plads på Nørrebro. Politiet fik en anmeldelse klokken 19.13. Og omkring 20.29 oplyser Henrik Mol, at en 30-årig mand af anden etnisk herkomst end dansk selv har søgt behandling på Bispebjerg Hospital for et skudsår i ballen. Herefter blev han overført til Rigshospitalet.

Et større området på Nørrebro er afspærret efter en skudepisode.
Et større området på Nørrebro er afspærret efter en skudepisode. Foto: Christian Fisker
Vis mere

Nørrebrogade tirsdag aften efter én person er blevet ramt af skud.
Nørrebrogade tirsdag aften efter én person er blevet ramt af skud. Foto: Fie West Madsen
Vis mere

Politiets foreløbige efterforskning peger på, at to personer kom kørende på en knallert og afgav flere skud mod en eller flere personer foran en forretning på Nørrebrogade. Og ved Fuglebakken Station har man fundet en knallert i brand, som man formoder er flugtkøretøjet.

»Området taget i betragtning, er det nærliggende at tænke, at det er banderelateret, men lige nu ved vi det ikke med sikkerhed,« siger han.

Den 30-årige skudramte mand er 'godt kendt' af politiet, lyder det fra vagtchefen.

Politiet har været og er massivt til stede i området. Der har været op til 50 betjente i området, vurderer BTs udsendte.

Hørte flere skud

BT har talt med flere beboere i området, der fortæller, at de hørte mellem tre og seks skud.

»Både min kæreste og jeg hørte det. Man var ikke i tvivl om, hvad det var (skud, red.),« siger en beboer i området til BT.

BTs udsendte fortæller, at der en del kaos på stedet. Politiet har afspærret to områder ved Nørrebrogade 219. Der er to hundepatruljer på stedet, der søger efter beviser. Derudover afhører politiet de forretningsdrivende. Omkring 21.25 blev afspærringerne ophævet.

Ifølge lokalmediet TV 2 Lorry blev skuddene afgivet omkring 19.15. En person er blevet set humpende ned ad Heimdalsgade med hænderne fuld af blod. Personen gik mod Mjølnerparken. Ifølge mediet fik manden hjælp af to venner. Politiet, der dukkede op kort tid efter, satte efter dem.

Hvis du har informationer i sagen skal du kontakte politiet på 1-1-4.