Denne og den kommende weekend kører politiet en landsdækkende indsats for at standse spritbilister.

De kommende to weekender op til jul, vil der være masser af politi til stede i morgen- og nattetimerne. Over hele landet melder politikredsene om øget indsats i forbindelse med de mange julefrokoster, der står for døren.

- Vi er klar med ekstra mandskab, lyder det fra Jørgen Andersen, der er chef i Fyns Politis færdselsafdeling.

Uden at have de eksakte tal vurderer han, at kollegerne i færdselsafdelingen har snuppet nogenlunde samme antal sprit-syndere som sidste år.

- Det er i hvert fald ikke færre, siger han.

Færdselspolitiet har rykket lidt på færdselsbetjentenes mødetider, og det giver ekstra gevinst.

- Der er mange, der tror, de kan liste hjem med en brandert hen ad ved fem-seks tiden om morgenen. Derfor har vi indført et par vagter, der begynder lørdag og søndage morgen klokken fem. Sidste lørdag morgen snuppede vi ni spritbilister i centrum af Odense, heraf nogle der lige skulle have morgenbrød med hjem fra bageren, siger Jørgen Andersen.

I alt er der de to første weekender i december standset 7.871 bilister, oplyser Rigspolitiet. 606 af dem blev noteret for lovovertrædelser, heraf 55 bilister, der var spirituspåvirket. 12 andre bilister var påvirket af narko eller medicin.

Rigspolitiet kan dog ikke oplyse om det er flere eller færre end samme periode sidste år, da man ikke offentliggjorde tallene for de to første weekender i 2011.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.