De tre drenge, der forsøgte at afpresse en kirke på Nørrebro, vil ikke blive tiltalt. Til gengæld skal de i konfliktråd med kirken, oplyser Københavns Politi.

Tre 15-årige drenge forsøgte i sidste uge at opkræve beskyttelsespenge fra Hellig Kors Kirke på Nørrebro i København. Drengene, som efterfølgende fortrød afpresningen og sagde undskyld til kirkens personale, er nu blevet identificeret og afhørt af politiet, men de vil ikke blive tiltalt.

Både menighedsrådsformanden og Københavns Politi betragter afpresningsforsøget som drengestreger, oplyser vicepolitiinspektør Tommy Laursen i en pressemeddelelse.

- Drengene har været til afhøring sammen med deres forældre. Både drengene og deres forældre er meget kede af hele sagen, som de beklager dybt, siger han.

- Dog er afpresningssager efter Københavns Politis opfattelse en alvorlig forbrydelse. Ofte bliver den afpressede bange og utryg. Derfor har vi lagt op til, at parterne skal mødes i et såkaldt konfliktråd, siger Tommy Laursen.

Under konfliktrådet skal drengene og kirkens personale mødes med en uvildig konfliktmægler. Parterne får mulighed for at drøfte hændelsen, og målet er, at mødet skal gøre det lettere for alle at komme videre oven på episoden. Det ventes, at konfliktrådet vil blive afholdt inden jul.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.