Politiet har fået flere henvendelser om en mand, der samler flasker i Korsør i de tidlige morgentimer og måske kan have set noget i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden, men nu er de i tvivl om, hvem denne flaskersamler er.

Det er væltet ind med tip om flaskesamlere, siden politiet torsdag efterlyste en mand, der er kendt for at samle flasker i Korsør meget tidligt om morgnen.

»Der er flere flaskesamlere i Korsør, og vi har fået masser af henvendelser om flaskesamlere,« siger leder af efterforskningesn ved Sydsjællands Politi Marianne Roed.

Dermed er politiet stadig på bar bund i eftersøgningen af den 17-årige Emilie Meng, der forsvandt 10. juli ved Korsør Station og ikke er set siden.

Både frivillige eftersøgninger, droner, hunde og politi har søgt og søgt efter den unge pige, siden hun ikke mødte op i sit kirkekor dagen efter byturen med veninderne.

Det seneste spor, politiet er gået efter, er dermed en flaskesamler, der kan have set eller hørt noget den nat, hvor Emilie forsvandt. Men da politiet torsdag efterlyste en flaskesamler, troede de altså, at det drejede sig om en bestemt person. Men det har vist sig, at der er flere i den sydsjællandske by.

»Vi har ikke haft kontakt endnu, fordi oplysnignerne om flaskesamlerne er løbet ind i går aftes. Vi regner med at tage kontakt til de flaskesamlere, vi har fået oplysninger om, i dag,« siger Marianne Roed.

Både BT og politiet har fået tusindvis af tip fra folk, der kan have set Emilie. Blandt andet et nordjysk ægtepar i byen Skelund, der var sikre på, at de havde talt med Emilie, der så søgende ud og forsøgte at undgå kontakt.

Men politiet afviser over for BT, at der er nogen virkeligt varme spor lige nu.

De mange tip kan både skyldes den store medieopmærksomhed, sagen har fået, men også, at der er udlovet en dusør på 100.000 kroner til den person, som kommer med det tip, der udløser, at Emilie bliver fundet.

Det kan ifølge den erfarne efterforsker Kurt Kragh betyde, at der kommer lige vel mange tip ind.

»De er ikke allesammen lige gode. Sædvanligvis er henvendelserne oprigtige, men når der kommer dusør på, sker der desværre det, at nogle af oplsyningerne er uden værdi,« siger han til BT.