Ifølge Ritzaus reporter er hashsalget så småt i gang igen, efter at politiet lørdag morgen har ryddet boderne.

København. Københavns Politi har lørdag morgen ryddet alle boder i Pusher Street på Christiania, oplyser politiet.

Vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen, der leder Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, oplyser, at politiet ryddede alle boderne lørdag morgen klokken 06.30.

- Som følge af gårsdagens åbning kunne vi konstatere, at salget fortsatte. Derfor har vi været ude her til morgen og fjerne hashboderne fysisk, siger han og fortæller, at der ikke var nogen uro ved rydningen.

Rydningen er sket, mindre end et døgn efter at christianitterne valgte at åbne den berømte gade igen efter en midlertidig lukning, som christianitterne ligeledes selv stod bag.

Ved lørdagens aktion er en udlænding blevet anholdt for overtrædelse af zoneforbud og tilknytning til en bodsag. Den pågældende vil blive udvist, oplyser politiet.

Desuden har politiet fundet flere gemmesteder med hash.

Københavns Politi oplyser, at indsatsen lørdag har ført til beslaglæggelse af 259 gram hash, 125 joints og 297 gram skunk. Desuden fandt politiet forskellige hashprodukter.

Ved politiets indsats omkring Christiania fredag blev der beslaglagt cirka 2,3 kilo hash, 1,1 kilo skunk, 28 gram pot, 927 almindelige joints og 294 store joints.

Ifølge Ritzaus reporter på stedet er der lørdag formiddag allerede tegn på, at der bliver solgt hash igen. Klokken 09.30 var to boder allerede i gang igen.

Der bliver spillet musik, stemningen er rolig.

- Det styrker bare vores opfattelse af, at hashsupermarkedet ude i Pusher Street handler om penge, omsætning og profit. Så jeg vil ikke sige, at det overrasker os, siger vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

- Men indsatsen fortsætter. Vi vil fortsætte med at bekæmpe den organiserede og åbenlyse hashhandel i Pusher Street, siger han.

Ifølge Ritzaus reporter er politiet umiddelbart ikke at se i selve Pusher Street, men politiet holder fortsat massivt øje med gaden og området, forsikrer vicepolitiinspektøren.

Københavns Politi oplyste fredag efter genåbningen, at det optrapper indsatsen mod hashhandlen på Christiania og vil have fast daglig tilstedeværelse i Pusher Street.

- Vi kan ikke acceptere et stort supermarked for hash midt i vores by, sagde Københavns Politis direktør, Anna Tønnes, fredag på et pressemøde.

Hun understregede samtidig, at politiet ikke ønsker at øge konfliktniveauet i gaden, som er kendt for den åbenlyse hashhandel.

Pusher Street var lukket i tre dage, inden gaden fredag blev åbnet igen. På et internt møde besluttede christianitterne, at der var brug for at "sætte Pusher Street på pause".

Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste. Blandt andet mener man, at volden og den dårlige stemning er taget til.

/ritzau/