Fra 1. januar til og med 29. april har politiet brugt 41 millioner kroner i forbindelse med Paludans demoer.

Det er dyrt for politiet at yde beskyttelse til Stram Kurs-lederen, Rasmus Paludan, der i foråret har afholdt et utal af demonstrationer.

En opgørelse fra Rigspolitiet viser, at politiets udgifter relateret til Rasmus Paludan-demonstrationer er på 41 millioner kroner.

Det skriver TV2, der har fået aktindsigt i opgørelsen.

Udgifterne dækker perioden fra 1. januar til og med 29. april i år. Udgifterne var fra årsskiftet og frem til 7. april til sammenligning på cirka seks millioner kroner.

Partilederen for Stram Kurs, Rasmus Paludan, mener, at beløbet er en rimelig sum at bruge på ham.

- For at beskytte demokratiet, så er 41 millioner ingenting. Det er penge, der bliver brugt til at beskytte mig, fordi der er nogen, der gerne vil slå mig ihjel, siger Rasmus Paludan til Ritzau.

- Det er penge, der i forvejen er delt ud til forskellige politiopgaver, herunder at beskytte demonstrationer. Og der er ikke noget hårdere kriminalitet end at ville dræbe en leder, siger han.

Ifølge Rasmus Paludan skal alle have lov til at sige, hvad man vil, når man vil, og han fortsætter sine demonstrationer.

- Jeg synes, det er relevant at ytre mig, for det er det rigtige. Jeg synes også, at de andre partiledere skal have lov at ytre sig, præcis som de har lyst til, ligesom jeg skal have lov til at ytre mig, som jeg vil, siger Rasmus Paludan.

Politiet gør ifølge TV2 opmærksom på, at der ved nogle af demonstrationerne i optællingen har været andre demonstrationer, som har haft indflydelse på, hvor mange penge politiet har brugt.

Paludan har afholdt adskillige demonstrationer i foråret. Det foregår ofte ved, at han stiller sig op og kaster med koranen.

14. april gav det særligt meget ballade, da Rasmus Paludan demonstrerede på Blågårds Plads på Nørrebro.

Forinden var Paludans demonstration blevet aflyst i Mjølnerparken på Nørrebro på grund af truslen imod ham.

Ved demonstrationen på Blågårds Plads forsøgte modstandere af partiet efter få minutter at overfalde Rasmus Paludan, som blev eskorteret væk.

Urostiftere maskerede sig, rev stilladser ned, satte ild til biler, cykler og containere. Der blev affyret fyrværkeri og kanonslag mod politiet, og der blev kastet med løbehjul, sten og cykler. Politiet brugte tåregas.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, er ikke overrasket over, at politiet har brugt 41 millioner kroner i forbindelse med Paludans demonstrationer.

- Jeg er desværre ikke overrasket, og det var også derfor, at jeg tidligere gjorde opmærksom på, om man måske ikke her kunne tale om et misbrug af sin ytringsfrihed eller have undersøgt det, siger Oxfeldt til Ritzau.

Han understreger dog, at han, efter Paludan er blevet opstillingsberettiget, ser anderledes på det.

- Jeg taler om før og efter, at Rasmus Paludan blev opstillingsberettiget. Fra det tidspunkt, hvor han er opstillingsberettiget, er det 100 procent en politiopgave at beskytte Rasmus Paludan og dem omkring Paludan, siger Oxfeldt.

/ritzau/