Efter kritik fra Per Hoes efterladte, beklager chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen nu.
Efter kritik fra Per Hoes efterladte, beklager chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen nu. Foto: Axel Schütt (arkivfoto)
Østjyllands Politi valgte først at sende en hundepatrulje til Aarhus Universitetshospital i Skejby knap otte timer, efter at en svækket 67-årig hjertepatient havde forladt hospitalet.

Blot en time efter blev han fundet af hunden i et dybt byggehul kun 20 meter fra hjerteafdelingens branddør. Men da var det for sent. 67-årige Per Hoe var død af kulde.

Efter kritik fra Per Hoes efterladte, beklager chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen nu. 

- Ja, vi kunne have sendt en hund afsted i starten, men det lå ikke i tænkningen. Det kan jeg da kun beklage, siger han til bt.dk.

Hvis det ikke lå i tænkningen, hvorfor fortalte en betjent så Per Hoes efterladte klokken ni om morgenen, at politigården forinden havde afvist hans specifikke ønske om at få en hundepatrulje sendt til stedet?

- Jeg ved det ikke, det kan meget vel tænkes, at han har ønsket sådan, men at vagtchefen så har vurderet, at man ikke skulle tilkalde en hund, når en mand forlader sygehuset. På det tidspunkt var det jo vores opfattelse, at det var en mand ved sine fulde fem, som ville forlade hospitalet og vi havde det indtryk, at han var i stand til at klare sig og komme hjem, siger politiinspektøren. 

Østjyllands Politi vil på baggrund af hændelsen nu gennemgå forløbet for at se om noget kunne være gjort anderledes. 

- Derudover vil vi, når alt det her lige har lagt sig, invitere familien ind til en samtale, for at høre om deres oplevelser, for at se om vi kunne have gjort noget anderledes. For der er ikke noget vi hellere vil end at redde liv. Men derfor forstår jeg godt, at de pårørende er dybt berørte, og vi er da også meget kede af, at vi ikke fandt ham.   
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.