Netop nu presser lokale myndigheder på for, at pirater skal frigive syv danske gidsler i Puntland-regionen i Somalia. De bliver tilbudt frit lejde for at lade danskerne gå.

Lige nu foregår der intense forhandlinger mellem lokale myndigheder og de pirater, der holder syv danske gidsler fanget i Puntland-regionen i Somalia.

Borgmesteren Said Adam Ali i den nærliggende større by Bandarbeyla siger til bt.dk, at de lokale i området er rasende over, at piraterne for første gang har taget børn. Det har fået dem til at tage det utraditionelle skridt at tilbyde piraterne amnesti. - Vi har meddelt piraterne, at de kan få lov til at gå, hvis de frigiver gidslerne. Det prøver vi lige nu at forhandle med dem, og det håber jeg vil lykkes, siger borgmesteren Said Adam Ali kl. 8.15 mandag morgen til bt.dk. Han forklarer, at danskerne bliver holdt fanget af 11-12 pirater, der er mellem 18-30 år. De lokale myndigheder har omringet den lille bjerglandsby Hul-Anod, hvor familien Quist Johansen og to gaster bliver tilbageholdt. - Vi vil prøve at forhandle med piraterne og har ikke til hensigt at angribe dem. Efter mine oplysninger har gidslerne det godt. De har adgang til mad, medicin og frisk vand, siger Said Adam Ali til bt.dk.

Mødet med piraterne begyndte mandag morgen kl. 8 lokal tid (kl. 6 dansk tid, red).

Said Adam Ali forklarer, at repræsentanter for myndighederne i Puntland forsøger at presse piraterne for at få dem til at frigive de danske gidsler.

- De vil ikke mødes med mig, så vi har sendt andre afsted. De skal forsøge at overtale piraterne til at løslade danskere, så de kan komme hjem, siger Said Adam Ali til bt.dk.

Myndighederne i området omkring Hul-Anod er bestyrtede over, at pirater for første gang har kidnappet børn, og det har fået dem til at sætte alt ind for at få gidslerne løsladt.

- Der har været demonstrationer over kidnapningen blandt lokalbefolkningen, og folk er meget vrede over, at de har taget børn. Lokalbefolkningen er bekymret for, om der sker børnene noget, siger Said Adam Ali.

bt.dk følger sagen...