Søren Pind.
Søren Pind. Foto: Nils Meilvang

1. juledag skrev Søren Pind på Facebook, at en person havde kørt ind i ham med vilje, og han valgte at offentliggøre nummerpladen på bilen, der kørte ind i ham. Det er dybt problematisk, mener mediekommentator Lasse Jensen

Nu svarer Søren Pind igen og han er ikke enig med Lasse Jensen. Onsdag aften skrev Søren Pind en lettere kryptisk statusopdatering på Facebook, men det er tydeligt, at han mener, han har været i sin gode ret til at offentliggøre nummerpladen på den bil, der kørte ind i ham.

Søren Pind

- Kendte jeg navnet på en mand, der begik en forbrydelse mod mig, ville jeg til hver en tid anmelde det og offentliggøre det. Jeg er i givet fald part. Og jeg skal dels stå på mål for min anmeldelse (kan straffes hvis den er løgnagtig). Dels er der offentlighed i retsplejen i Danmark. Medier er derimod ikke parter. Har nogen gennemtænkt konsekvensen af et synspunkt, hvor offeret skal tie om gerningsmanden? Det er det rene vås og gak gak, skriver han på Facebook, hvor mange i øvrigt erklærer sig enige i hans synspunkt.

Lasse Jensen, der er mediekommentator og redaktør af programmet 'Mennesker og Medier' på P1 vurderer ellers, at det er dybt problematisk at venstrepolitikeren har offentliggjort nummerpladen på en bil, han påstår kørte ind i ham med vilje:

- Det er dybt problematisk, at Søren Pind bruger et medie som 2,8 millioner danskere har adgang til til at udlevere nummerpladen på en bil, som han mener har gjort noget forkert. Han optræder som både anklager og dommer i den sag, og det kommer vel og mærke fra en mand, som er førende i kritikken af mediernes etik, siger Lasse Jensen.

Søren Pind

Det var 1. juledag, Søren Pind skrev på Facebook, at en person havde kørt ind i ham med vilje.

- Han så, hvem det var, og bakkede så lukt ind i mig, skriver politikeren i en statusopdatering, hvor han desuden opremser nummerpladen og mærket på den bil, der ifølge Søren Pind gjorde sig skyldig i 'flugtkørsel og bevidst påkørsel af politiker'.

Hverken BT, Ekstra Bladet eller TV2 valgte at viderebringe Søren Pinds nummerplade-oplysninger.

Københavns Politi bekræfter, at have modtaget en anmeldelse fra Søren Pind, men ikke at der er tale om en bevidst påkørsel.

Søren Pind skriver i en kommentar på Facebook, at politiet har fundet føreren af bilen, men det har politiet ikke bekræftet.

Trods talrige henvendelser er det endnu ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Søren Pind.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.