Det havarerede jetfly løftes fra jorden og slæbet ind i en hagar på Rønne Lufthavn søndag den 16. september. (Foto: Poul Erik Rath-Holm/Scanpix 2012)
Det havarerede jetfly løftes fra jorden og slæbet ind i en hagar på Rønne Lufthavn søndag den 16. september. (Foto: Poul Erik Rath-Holm/Scanpix 2012) Foto: Poul Erik-Rath Holm
Den polske mand, der var ombord på det styrtede privatfly var kun passager og har ikke nogen flyvemæssig uddannelse. Det bekræfter Henrik Schou fra Bornholms politi, efter polakken i dag er blevet afhørt af politiet.

- Han fortæller, at han er passager, at han kender piloten og at de skulle bare have en flyvetur til Bornholm, siger han.

Det er formentlig et krav, at der skal to piloter til at flyve flytypen Learjet, som de fløj i, og derfor kan det komme på tale, at piloten bliver sigtet for ikke at have en co-pilot ombord. Det afhænger ifølge Henrik Schou af Havarikommissionens undersøgelse, om det er et krav.

- Den konklusion har vi ikke fået endnu fra Haverikommissionen endnu. Hvis de kommer tilbage og siger, at der skal være to piloter, så må vi jo handle ud fra det.

Den mexicanske pilots tilstand er stadig kritisk og er stadig indlagt på Rigshospitalets intensivafdeling.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.