Peter Madsens påståede overfaldsmand blev allerde som 16-årig tiltalt for grov vold og drabsforsøg mod en 15-årig dreng.

Mens Østre Landsret tager stilling til, hvor længe Peter Madsen skal sidde i fængsel for det bestialske parteringsdrab på journalisten Kim Wall, har anklagemyndigheden rejst tiltale i en sag, hvor Peter Madsen er offeret.

En 18-årig voldsforbrydder er tiltalt for at overfalde den drabsdømte ubådsbygger i Storstrøms Fængsel.

Overfaldet på Peter Madsen fandt sted den 8. august omkring klokken 16:50.

Både Peter Madsen og hans overfaldsmand sad på det tidspunkt varetægtsfængslede i Storstrøm Fængsel i Nørre Alslev på Falster.

Ifølge anklageskriftet blev Peter Madsen tildelt flere knytnæveslag, »hvorved han pådrog sig behandlingskrævende flænger omkring øjne og øjenbryn«.

Den 18-årige er tiltalt for overtrædelse af §244 - den såkaldte milde voldsparagraf - men anklagemyndigheden ser det som skærpende omstændighed, at den 18-årige tidligere er straffet for vold.

Det nye, topsikrede Storstrøm Fængsel står snart færdigt og mandag den 25. september er pressen inviteret indenfor til en rundvisning inden det officelle indvielse på onsdag den 27. september. Med plads til 250 indsatte bliver Storstrøm Fængsel Danmarks næststørste lukkede fængsel. Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Det nye, topsikrede Storstrøm Fængsel står snart færdigt og mandag den 25. september er pressen inviteret indenfor til en rundvisning inden det officelle indvielse på onsdag den 27. september. Med plads til 250 indsatte bliver Storstrøm Fængsel Danmarks næststørste lukkede fængsel. Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Allerede som 16-årig blev han anholdt i en sag om knivvold begået mod en 15-årig dreng. I marts 2016 fik politiet en anmeldelse om et knivstikkeri i Holbæk, og klokken 00:45 om natten fandt de en 15-årig dreng liggende med et knivstik i venstre arm.

To 16-årige drenge blev efterfølgende anholdt og dømt til ungdomssanktion.

De to teenagere havde ifølge politiet planlagt et opgør med den 15-årige på en sti i Holbæk.

I Storstrøm Fængsel er den nu 18-årige voldsdømte mand blevet placeret sammen med den livstidsdømte kvindemorder Peter Madsen.

Kilder med indsigt i sagen har fortalt B.T. at overfaldet fandt sted i en celle, hvor de to befandt sig og talte sammen. Efter overfaldet blev Peter Madsen kørt til sygehuset, hvor han blev behandlet for sine skader.

Han blev ifølge B.T.s oplysninger syet med ni sting og gik i nogle dage rundt med to sæbeøjne.

Den 18-åriges forsvarsadvokat Nima Nabipour har tidligere sagt til B.T., at hans klient nægter sig skyldig.

»Han nægter sig skyldig, fordi han ser det som nødværge. Han erkender de faktiske forhold, at han har udøvet en eller anden form for vold,« siger Nima Nabipour.

Umiddelbart efter overfaldet fortalte politiet , at en 47-årig indsat var blevet slået af en 18-årig medindsat.

»Der har været en episode, hvor to indsatte har været oppe at slås. Den ene har tildelt et slag i ansigtet, og den 47-årige har som følge heraf været kortvarigt på hospitalet og er nu tilbage i fængslet,« sagde Politiinspektør Kim Kliver til B.T. dagen efter.

Efterfølgende bekræftede Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, at den 47-årige er identisk med Peter Madsen. I anklageskriftet er navnet på den forurettede streget ud af anklagemyndigheden.

Efter overfaldet valgte Kriminalforsorgen, at imødekomme en begæring fra Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark om, at overføre Peter Madsen til Anstalten ved Herstedvester, hvor han nu afsoner sammen med nogle af landets farligste mordere og voldtægtsmænd.

Byretten idømte Peter Madsen livstid for drabet på Kim Wall. Efter dommen valgte han at anke straffen, men ikke selve skyldsspørgsmålet. Østre Landsret ventes at afsige dom over ubådsbyggeren 14. september.