Peter Madsen i retten: Følg sagen minut for minut her i BT's LIVE-blog.

Efter dyk i ubåd skulle Peter Madsen og Kim Wall på kommandobroen. Så skete der en ulykke, forklarer Madsen.

Den drabssigtede Peter Madsen har fortalt, at journalisten Kim Wall døde, da hun blev ramt af en 70 kilo tung luge om bord på ubåden 'UC3 Nautilus'.

Det er tirsdag kommet frem i Københavns Byret, hvor specialanklager Jakob Buch-Jepsen har læst Madsens forklaring fra grundlovsforhøret op.

»Jeg kan vedstå den forklaring hundrede procent,« fortæller Peter Madsen ved tirsdagens retsmøde.

Kim Wall døde ifølge Peter Madsen, efter at de to havde udført et dyk i båden. De kom til overfladen og skulle op på kommandobroen. For at komme derop skulle de gennem en luge.

Madsen gik først og holdt lugen, men da Kim Wall var på vej igennem, gled han, og Kim Wall blev ramt. Hun faldt ned på gulvet og døde kort efter.

Han har forklaret, at han derefter ville begå selvmord, fordi hans "sindssyge eksperimenter" nu var skyld i en andens død.

Han fortrød dog. Og det endte med, at han sænkede ubåden ved at åbne dens ventiler.

Jakob Buch-Jepsen har flere spørgsmål til Peter Madsen omkring hans seksuelle lyster. Madsen erkender, at han og konen lever i et åbent forhold, og at han har haft berøring med det sadomasochistiske miljø.

Buch-Jepsen vil vide, om han har interesseret sig for »kvælningssex«.

»Nej, men for mange år siden har jeg med en elskerinde som led i et erotisk rollespil sagt til hende, at hun skulle holde vejret. Men det var på hendes egen opfordring,« lyder det fra Peter Madsen.

Peter Madsen har desuden bedyret, at hans relation til Kim Wall udelukkende var professionel. Hun skulle interviewe ham og intet andet.

Hun ringede til ham 10. august og bad om et interview, og de mødtes i hans raketlaboratorium om eftermiddagen. Kim Wall spurgte om hun kunne få en tur i ubåden. Madsen foreslog den følgende dag, men det kunne Kim Wall ikke.

De blev derfor enige om at sejle ud allerede samme aften.

/ritzau/