Peter Madsen i retten: Følg sagen minut for minut her i BT's LIVE-blog.

Peter Madsen bandt angiveligt selv en nylon-strap om Kim Walls lig, mens hun stadig var på den hjemmebyggede ubåd Nautilus.

Det kom frem tirsdag under retsmødet i Københavns Byret, hvor en dommer skal afgøre, hvorvidt den drabssigtede opfinder skal have sin varetægtsfængsling forlænget med en begrundelse i manddrab og usømmelig omgang med lig.

Under retsmødet fik Peter Madsen for første gang mulighed for offentligt at fortælle sin egen version af sagen, og her fortalte han blandt andet, at det ifølge ham var et uheld, at Kim Wall døde, da hun fik ubådslugen i hovedet.

Han forklarede yderligere, at han efter Kim Walls død besluttede sig for at 'begrave' hende i havet, og at han i den forbindelse bandt en nylon-strap om hende, som han havde på sin ubåd.

'Anklageren spørger, om Peter Madsen binder andet om liget. Peter Madsen fortæller, at han binder en nylon-strap om hende. Det er en del af det, han normalt har i sin værktøjskasse. Han gør det for at kunne løfte hende op gennem tårnet,' lød det i BT's liveblog fra retten.

Da Kim Walls torso blev fundet ved Klydesøen på Amager, blev den fundet med et bælte og nogle rør på sig. Anklageren oplyste i retten, at man under ransagningen i Peter Madsens rumlaboratorium har fundet nogle rør, som er på samme størrelse med de rør, som blev fundet i det bælte, som var bundet om Kim Walls lig. I værkstedet har man også fundet værktøj, som kan save i jern, og som ifølge anklageren kan være brugt til at save de omtalte rør over.

Adspurgt af sin forsvarsadvokat Betina Hald Engmark, forklarede Peter Madsen selv i retten, at han ikke aner, hvilke rør, der blev fundet på liget.

Ud fra de billeder han har set af rørene, vurderede han dog i retten, at de sagtens kunne være magen til de rør, han har på sit rumværksted på Refshaleøen.

Anklager Jakob Buch-Jepsen spurgte også yderligere ind til, hvordan Peter Madsen håndterede Kim Walls lig, efter hendes død. Peter Madsen fortalte herefter, at både Kim Walls strømpebukser, sko og trusser røg af, da han vil binde hendes ankler og hive hende op - 'altsammen med det formål at hive hende over bord,' fremgår det af BT's liveblog fra retten.

Peter Madsen forklarede også i den forbindelse, at Kim Wall ifølge ham ikke var parteret, da han smed hende i vandet.

»Hun var et helt stykke, da jeg begraver hende,« fortalte Peter Madsen.

Retten skal senere tirsdag tage stilling til, om Peter Madsen skal blive bag tremmer. Han har siddet fængslet siden 12. august. Peter Madsen nægter sig skyldig i manddrab og uagtsomt manddrab, men erkender usømmelig omgang med lig ved at 'begrave Kim Wall til søs'.