Udsigten til fængsel på livstid er uacceptabel for Peter Madsen, der anker sin dom til Østre Landsret.

København. Ubådskaptajn Peter Madsen anker den livstidsdom, som han onsdag eftermiddag er blevet idømt ved Københavns Byret.

Gennem hele sagen har den 47-årige excentriker nægtet sig skyldig i drabet på svenske Kim Wall, men alle Madsens forklaringer forkastes af byretten.

Dommen i Københavns Byret blev afsagt klokken 13, og den dømte skulle blot bruge få minutter på at komme med sin reaktion.

Efter et kort ophold i et tilstødende lokale til byrettens retssal 60 kunne forsvarer Betina Hald Engmark oplyse, at sagen ankes til landsretten.

Efter dommen stillede anklager Jakob Buch-Jepsen sig op for at besvare spørgsmål fra pressen.

Derimod var det en fåmælt forsvarer, som onsdag eftermiddag forlod retten, mens hun pressede sig igennem en lille hær af journalister og tv-kameraer.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt. Jeg skal hjem og læse begrundelsen igennem, sagde Betina Hald Engmark på vej væk fra Københavns Byret.

Sagen har varet over 12 dage, og på den næstsidste dag argumenterede forsvarer og anklager for, om Madsen skulle dømmes eller ej og i så fald, hvad straffen skulle være.

Her argumenterede forsvareren for, at hendes klient alene skulle dømmes for at have parteret den 30-årige journalist.

Den slags - usømmelig omgang med lig - straffes med fængsel i op til seks måneder.

Anklageren argumenterede for, at Peter Madsen skulle idømmes en livstidsdom eller en forvaringsdom, hvis retten valgte, at idømme en tidsbestemt straf.

Peter Madsen har selv erkendt, at han parterede Kim Wall, men nægtet sig skyldig i drab.

/ritzau/