- Det er vurderingen, at denne del af det højreekstremistiske miljø forbereder sig på en fremtidig racekrig i Danmark og i den forbindelse er villig til at bruge vold, skriver PET i en ny rapport, der beskriver den politiske ekstremisme i Danmark.

Vurderingen fra Politiets Efterretningstjeneste trak hurtigt overskrifter i landets medier, men ifølge øverste chef for PET, Jakob Scharf, er truslen ikke umiddelbart forestående.

- Vi vurderer ikke, at en racekrig er lige om hjørnet, siger Jakob Scharf til bt.dk.

LÆS OGSÅ: 

Heller ikke, selvom PET i rapporten konkluderer, at en lille gruppe højreekstremister træner våbenbrug og kampteknik - netop fordi, de forbereder sig på en sådan konfrontation.

Inspiration fra udlandet
Jakob Scharf fastslår, at der er tale om en voldelig optrapning blandt de højreekstreme, og han påpeger, at det kan være farligt, at de i stadig højere grad henter inspiration blandt udenlandske ligesindede.

Efterretningstjenesten advarer i rapporten mod, at visse danskere kan være blevet inspireret af Anders Bering Breiviks terrorangreb i Norge, der 22. juli kostede 77 mennesker livet.

Ifølge chefen for PET er den vigtigste pointe, at vi indser, at terrorisme kan komme fra mange kanter.

- Soloterrorismen er noget, man skal tage alvorligt. Vi er nødt til at fokusere vores indsats i forhold til det, siger Jakob Scharf.

Tag soloterror alvorligt
Men han advarer mod, at enkeltpersoner og små, selvstændige grupper kan være svære at slå ned på.

LÆS OGSÅ:
 
- Vi må arbejde med, hvor det er, vi kan spotte dem. Og her er det it og internettet, vi skal fokusere på, siger Jakob Scharf.