Den 14-årig Pernille Oldenborg Lind, der sankthansaften 2006 blev fundet død under mystiske omstændigheder, havde kort tid forinden indledt et hemmeligt forhold til en ukendt mand.

Forholdet har hidtil været totalt ukendt, men i en slettet sms, som B.T. har fået gendannet fra Pernilles mobiltelefon, betroede hun sig til en mandlig bekendt.

- Du skal ikke tro, jeg er billig, for det er jeg bestemt ikke. Men vi har noget kørende mig og ham, men var ikke sammen med ham sådan, at jeg bollede med ham. Sådan er jeg ikke. Det er ikke noget alvorligt indtil videre, men ellers er det en hemmelighed, skrev den 14-årige pige blandt andet i beskeden.

Få dage senere blev Pernille Oldenborg Lind fundet død i familiens hjem i Galten vest for Århus. Hun sad overskrævs på et gelænder med et lagen bundet fra halsen til et udhæng på første sal. Politiet lukkede næsten omgående sagen som selvmord ved hængning, og andre muligheder er aldrig efterforsket.

Sammen med en lang række andre nye oplysninger frembragt af blandt andre B.T. rokker den genskabte sms imidlertid kraftigt ved grundlaget for politiets konklusion. Meget tyder på, at Pernilles død i virkeligheden var et drab eller en ulykke forklædt som selvmord.

Fandt slettede sms’er

Selskabet Ibas, der er blandt verdens førende eksperter i data-rekonstruktion, har på B.T.s opfordring gennemført en omfattende kriminalteknisk analyse af Pernille Oldenborg Linds mobiltelefon og computer. Som resultat kan man nu læse lange brudstykker af et stort antal chat-samtaler, e-mails og sms-beskeder, som ellers var slettet. På flere punkter bringer de afgørende nyt i sagen om den unge piges død.

Ud over oplysningen om det hemmelige forhold afslører de slettede sms-samtaler, at nogen kort tid før dødsfaldet prøvede at overtale den 14-årige skolepige til et møde i hjemmet på Gyvelparken 56 i Galten.

- Søde. Vi tager hjem til dig ikk? <3. Nej det tror jeg ikke. Gider du ikk? Det ved jeg sgu ikke, men vi tager ikke hjem til mig, lød en del af samtalen.

Pernille Oldenborg Lind foreslog i stedet at mødes på en offentlig sti, men samtalens afslutning tyder på, at det i sidste ende lykkedes den anden part at overtale hende til et møde i hjemmet, hvor hun senere blev fundet død.

Det er umuligt at fastslå, præcis hvornår de slettede sms-beskeder er blevet sendt, men det ligger fast, at de alle er udvekslet i den sidste tid op til dødsfaldet 23. juni 2006.

En detalje kan tyde på, at det omtalte møde skulle foregå netop denne dag. I den slettede samtale skriver Pernille, at hun 'smutter' klokken 21, så mødet kan være derefter.

Naboen hørte skænderi

Var der i sandhed tale om et møde efter klokken 21 sankthansaften 2006 kan samtalens anden part være den mand, som en nabo hørte skændes med en kvinde i familien Oldenborg Linds hjem kort før Pernille døde.

Telefonnumrene, der optræder i forbindelse med de slettede sms’er, er i dag for hovedpartens vedkommende taget ud af drift. På baggrund af data fra telefonbogen i Pernilles mobiltelefon er det imidlertid alligevel lykkedes B.T. at identificere flere af de centrale personer.

Personen, som Pernille ikke ville mødes med i hjemmet, er en nu 19-årig mand fra lokalområdet, som aldrig tidligere har været sat i forbindelse med sagen om det mystiske dødsfald.

Han kommunikerede ikke kun med Pernille over sms, men skrev også til hende via en chat-tjeneste så sent som kl. 17 den aften, hun døde, viser analysen af computeren. Indholdet af chatten er ukendt.

Personen, hun betror sig til om forholdet, er en anden ung mand fra det vestlige opland til Århus. Han har tidligere afvist, at han kendte noget særligt til Pernille Oldenborg Lind, men den oplysning passer dårligt med de genskabte sms’er, som dokumenterer, at de to var fortrolige.

Den tredje mand


Endelig vækker en tredje mand også opmærksomhed i det meget omfattende datamateriale.

I dagene op til sin død havde Pernille intens sms-kontakt med en dengang 30-årig mand fra København, der bl.a. tiltalte hende med det kærlige tilnavn 'Baby'.

Alt materiale er nu overdraget til Østjyllands Politi, som hidtil kategorisk har afvist, at Pernille Oldenborg Linds død kan være noget som helst andet end et oplagt selvmord. Den vurdering bør nu en gang for alle laves om, mener familien Oldenborg Linds advokat, Pia Egsgaard.

- Der er allerede rigtig meget, der taler imod selvmord, og de personer, der bliver inddraget af de slettede sms’er, kan have en helt afgørende viden. Lige nu er det vigtigste at politiet genoptager sagen og får dem afhørt, siger advokaten. Østjyllands Politi vil ikke kommentere sagen.

Andre læser også