Lagenet, der sad om halsen på Pernille Oldenborg Lind, da hun blev fundet død, er ikke det eneste spor, Østjyllands Politi må undvære i den efterforskning, der netop er genoptaget.

Trods gentagne klager fra Pernilles forældre afviste politiet i 56 måneder at undersøge den 14-årige piges død som andet end et selvmord, og det betyder, at en lang række tekniske beviser nu er væk.

Blandt andet er det ikke længere muligt at få oplyst, hvilke mobiltelefoner der var aktive i området omkring Pernilles hjem i timerne op til hendes alt for tidlige død.

Den slags informationer er normalt et vigtigt redskab for politiet, men efter mere end 4 ½ år er alle relevante informationer slettet fra teleselskabernes computere.

Kæmpe handicap for efterforskning

TDC, der driver landets suverænt største mobilnetværk, oplyser, at den type data gemmes i 400 dage.

- Det siger sig selv, at det er et kæmpe handicap for efterforskningen, at der er gået så lang tid. De tekniske spor forsvinder, så man bliver mere afhængig af vidner. Det besværliggør alt, for deres hukommelse er selvfølgelig også svækket efter så lang tid, siger Niels Kjøller, der er pensioneret kriminalinspektør og drabsefterforsker.

Østjyllands Politi har ingen kommentarer.

Andre læser også