Efter mere end et års efterforskning er Østjyllands Politi tæt på at kunne sætte et foreløbigt sidste punktum i sagen om den 14-årige Pernille Oldenborg Lind, der blev fundet hængt under mystiske omstændigheder Sankthansaften 2006.Trods massive protester fra de pårørende blev sagen fra første sekund behandlet som et selvmord, indtil en række afsløringer i B.T. i februar sidste år tvang politiet til at genoptage sagen som et muligt drab.

I en lang række artikler kunne det blandt andet afsløres, at en indledende efterforskning var gennemført som et rent teaterstykke alene for at lukke munden på familien. Derfor opdagede politiet ikke, at den 14-årige pige havde kontakt til en række mystiske mænd op til sin død, og at en nabo hørte skænderi mellem hende og en ukendt person i tidsrummet, hvor hun ellers skulle være alene og i færd med at hænge sig selv i familiens hjem i Galten vest for Aarhus.

I artiklerne rejste flere førende retsmedicinere samtidig tvivl om konklusionen i den oprindelige obduktion, der støttede konklusionen om selvmord.

Vicepolitiinspektør Michael Weiss, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Østjyllands Politi oplyser, at et hold efterforskere siden sagens genoptagelse har arbejdet på at kortlægge den 14-årige piges færden og omgangskreds i tiden op til dødsfaldet, ligesom samtlige spor efterhånden er forfulgt så langt som muligt.

- Vi har angrebet den her sag fuldstændig, som vi ville have gjort, hvis det var et drab, der var sket i går. Et år er lang tid til en efterforskning, men tiden svarer til den indsats, der er gjort, siger Michael Weiss.

Selvom arbejdet nu er i sin afsluttende fase, vil Michael Weiss intet afsløre om, præcis hvad politiet har foretaget sig eller hvad konklusionen bliver. Det får Pernille Oldenborg Linds familie at vide før nogen anden.

Fra anden side erfarer B.T., at efterforskningen blandt andet har involveret afhøringer af adskillige personer i den 14-årige piges omgangskreds, ligesom flere effekter er sendt til undersøgelse for tekniske spor.

Herunder en computer og mobiltelefon, som B.T. på lignende vis fik undersøgt på et kriminalteknisk laboratorium i forbindelse med omtalen af sagen for et år siden.

      

Andre læser også