67-årige Per H. forlod hospitalet ad denne branddør tidligt om morgenen 2. juledag og gik de få meter langs græsset og ud i det tre-fire meter dybe hul, som ses på billedet. Hegnet på billedet er sat op efter ulykken. (Foto: Bo Amstrup)
67-årige Per H. forlod hospitalet ad denne branddør tidligt om morgenen 2. juledag og gik de få meter langs græsset og ud i det tre-fire meter dybe hul, som ses på billedet. Hegnet på billedet er sat op efter ulykken. (Foto: Bo Amstrup) Foto: Bo Amstrup

Arbejdstilsynets rapport efter dødsulykke, afslører flere sikkerhedssvigt ved hospital. Tilsynet overvejer nu politianmeldelse.

Folk stod stadig og røg udenfor hospitalets branddøre ud til den farlige byggeplads, da Arbejdstilsynet kom på besøg dagen efter en patient havde forladt Aarhus Universitetshospital 2. juledag via en branddør og styrtet i døden i et byggehul.

Byggefirmaet forklarede forleden, at de inden udgravningen nægtede at gå i gang med arbejdet, før der var styr på rygere, der benyttede sig af udgangene. Men selv efter det ulykkelige dødsfald fortsatte rygeriet altså stadig visse steder.

Det fremgår i arbejdstilsynets rapport fra besøget, som BT har fået aktindsigt i.  

- Døren skadelidte har benyttet til at komme ud ad, er forsynet med et skilt, hvorpå der står, at denne ikke må benyttes. Dog er der udenfor opstillet askebæger. Under arbejdstilsynets besøg er der personer ude for at ryge ved flugtveje, fremgår det af rapporten, hvor man også vælger at give byggefirmaet M.J. Eriksson, der stod for udgravningen af det byggehul, hvor Per Hoes lig blev fundet, et såkaldt strakspåbud om at få afskærmet hullet. 

- Det er arbejdstilsynets vurdering, at udgravningens kant ikke har været sikret tilstrækkelig. Dette begrundes med, at flugtvejene i de bygninger, der skal udgøre afgrænsning af byggepladsen, benyttes af patienter, skriver man som begrundelse, og oplyser, at man nu overvejer at melde byggefirmaet til politiet eller give dem en bøde.


Fakta om sagen

26.december 2012:

04:30 - Hospitalet ringer til Per Hoes kone og siger, at man leder efter Per 

06:39 - Østjyllands Politi modtager anmeldelse om, at Per er forsvundet, og sætter straks en eftersøgning i gang. 

08:15 - Hospitalet oplyser Pers kone, at hjerteudstyret stadig registrerer, at Per har en puls, men at han fortsat savnes. 

13:55 - Efter en større eftersøgning melder politiets hundeenhed, at man har fundet Per ’livløs og formodet død.’ Obduktionen viser senere, at Per Hoe døde af kulde. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.