Emil Debski efter den brutale anholdelse.
Emil Debski efter den brutale anholdelse.
Emil Debski fra Paradise Hotel og Robinson Ekspeditionen var ude for et mareridt, da spansk politi sigtede ham for at være en del af en international narkosag

Natten til lørdag i sidste uge blev den unge Emil Debski efter to måneder i fængsel løsladt mod en høj kaution. Han blev anholdt af politiet den 7. december på en måde, som han aldrig glemmer. 

Emil skulle sammen med nogle venner ud at spise, efter en hård uge på arbejdet som ejendomsmægler i sin brors firma på Costa del Sol. Men de nåede kun ud til Emil Debskis bil foran hans lejede hus, da mørke personer stormede frem mod dem med pistoler. 

- Da jeg så småt får sat min fod på gaspedalen ser jeg til min meget store forskrækkelse 4-5 mørkklædte skikkelser nærme sig min bil i løb. Specielt en af dem står indprintet i min hukommelse, nemlig en mørkhåret mand, let kraftig af bygning med fuldskæg, i klædt mørk/sort jakke, som løber op på min side af bilen og prøver at åbne døren uden held, da han muligvis ikke får ordentligt fat i det bilen triller let fremad.
Inden jeg når at reagerer yderligere, ser jeg at han slår en pistol hårdt mod min rude, samtidig med at flere personer er kommet op på Ibrahims side af bilen, og yderligere personer nærmer sig bilen, flere med pistoler i hånden, rettet mod os, skriver Emil selv om sin oplevelse på Facebook.

Bt.dk fik fat i Emil Debski tirsdag. Han er nu løsladt, men beordret til at blive i Spanien, da han stadig er sigtet i sagen. 
- Politiet har beslaglagt mit pas. Jeg er sigtet for handel af stoffer, for at modsætte mig anholdelse og for at skade en tjenestemand. Der er intet af det, der er sandt, understreger han overfor bt.dk. 

Da mændene med pistoler skød efter Emil og hans kammerat, forsøgte de at flygte i bilen. De havde ikke opfattet at det var politiet, da de ikke viste nogen form for identifikation. Men det endte med, at de mørke mænd hev dem ud og tildelte dem begge en del slag og spark, ifølge Emil. 

- Det lykkedes mig at vende mig om på maven og dække mit ansigt med mine hænder og arme mens slag og spark regner nedover mig, men desværre får en af overfaldsmændene fjernet min ene arm og vredet den om på min ryg, så en anden af dem har lettere tilgang til at tildele mig endnu et slag i ansigtet, skriver Emil på Facebook. Først da han er blevet lagt i håndjern går det op for ham, at de hårdhændede mænd er fra politiet. 

Uden at få at vide hvad det handler om, bliver Emil og hans kammerat smidt i spansk fængsel. Først efter flere timer og en ransagning af sin lejlighed, finder Emil ud af, hvad hele sagen drejer sig om. De mange sår og skader fra politiets hårdhændede behandling, bliver slået hen som værende en del af, at drengene bakkede ind i et hegn, da de forsøgte at flygte fra de mørke mænd. 

- Det er ikke sjovt at sidde i fængsel. Det er jo bygget til at man ikke skal have det godt. Jeg følte mig meget utryg og det var meget frustrerende at sidde som uskyldig. Alle var ligeglade med en, siger Emil Debski.

Selvom Emil er ude nu, kan han se frem til et langt efterspil. Han er stadig sigtet i sagen og kan i værste fald se frem til 2-3 års fængsel i Spanien. 
- Men min advokat siger, at det ser godt ud. De har ingen beviser mod mig, for jeg har intet gjort. Jeg prøver at se optimistisk på det, siger han. 

Dem grumme oplevelse har haft flere konsekvenser for den tidligere Paradise-deltager. Før havde Emil Debski planer om at leve resten af sit liv i det solrige land og stifte familie der. Men nu er han mere skeptisk. 

- Jeg har absolut ingen tillid til politiet hernede længere. Og jeg kan ikke forestille mig at opfostre børn i et land, der trods alt er medlem af EU, hvor sådan noget kan ske. Jeg må prøve at give det en chance, for det har altid været min drøm at bo her, men jeg har en del at skulle tænke over, siger han til bt.dk. 
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.