Politiet har fundet de to personer, hvis efterladte pakke onsdag eftermiddag udløste en bombealarm på Københavns Hovedbanegård.

Københavns Politi har onsdag aften fået kontakt til de to personer, der havde efterladt den pakke, der onsdag eftermiddag udløste en bombealarm på Københavns Hovedbanegård, skriver bt.dk.

- Vi har her til aften verificeret, hvem pakken tilhører. Det viser sig at være en kvinde fra Aarhus-området, der sammen med sin samlever har placeret pakken i et tog mod Sverige for at spare porto. I Sverige skulle en anden person så samle pakken op, siger vagtchef ved Københavns Politi Mads Firlings til bt.dk.

- Vi har nu haft personerne til afhøring, og lige nu er der ingen sigtelser. I stedet ser vi det som en kreativ måde at starte sit eget postvæsen på, siger han og opfodrer andre danskere til ikke at gøre det samme.

Københavns Hovedbanegård blev onsdag eftermiddag spærret og al togdrift indstillet på grund af fundet af en mistænkelig pakke.

Politiet blev straks alarmeret og bombeeksperter fra Hærens ammunitionstjeneste (EOD) ankom til hovedbanegården for at undersøge den mystiske pakke, der blev fundet i et tog.

Senere kunne politiet dog meddele, at pakken havde et ganske ufarligt indhold. Her lå et bilbatteri og nogle viskerblade.

Det er fjerde gang i denne uge, at politiet modtaget flaske alarmer. Tirsdag var det en tom kuffert foran Københavns Byret, der fik politiet og beredskabet på arbejde. Mandag var en mand på vej mod Københavns Lufthavn, da han truede med at sprænge en bombe på et tog. Han blev senere anholdt i Sverige. Mandag modtog politiet desuden et opkald om en bombetrussel, der fik lukket et af kommunens kontorer i Aarhus.

- Vi tager sådanne sager meget alvorligt hver gang. Vi har et godt samarbejde med blandt andet DSB, og generelt kan vi mærke, at folk er meget opmærksomme og hurtigt retter henvendelse, hvis de oplever noget mistænkeligt, siger vagtchef ved Københavns Politi Mads Firlings.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.