Raymond Hewlett taler med Mirror.
Raymond Hewlett taler med Mirror. Foto: Screendump fra mirror.co.uk

Den døende pædofile brite, som er mistænkt i Maddiesagen, indrømmer at han var i Portugal, da Maddie forsvandt, men han vil ikke afsløre sit alibi.

Raymond Hewlett er manden som måske står med svaret på, hvad der skete Madeleine McCann.

Nu indrømmer han overfor The Mirror, at han ikke har et alibi for den nat, hvor den lille pige forsvandt under en ferie i Praia da Luz, Portugal i 2007, kort før sin fire-års fødselsdag.

Raymond Hewlett har halskræft og har derfor kun få uger tilbage at leve i, og Kate og Gerry McCann frygter, han vil tage mysteriet om Maddies skæbne med sig i graven.

Sin sidste tid tilbringer 64-årige Hewlett i Tyskland. Han er tre gange tidligere blevet dømt for at at have forgrebet sig på piger, og han er derfor ikke overrasket over mistanken.

- Det er åbenlyst at se, hvorfor de er interesserede i mig. Men de kan alle sammen tro, hvad de vil. Jeg dræbte ikke McCann-pigen. Det er sandheden og det vil aldrig ændre sig, siger Hewlett til The Mirror.

Hewlett har været i skjul lige siden hans navn blev sat i forbindelse med Maddie-sagen. Han indrømmer dog, at han var i Algarveområdet, da Maddie forsvandt.

Fantomtegningen af en mystisk mand, som sneg sig rundt i området omkring Maddies forsvinden, har en slående lighed med den døende Hewlett. Og fem uger efter at Maddie forsvandt, forlod Hewlett pludselig Portugal og tog til Marocco på en to måneder lang "forretningsrejse".

LÆS MERE NEDENFOR

I Marocco blev han venner med turisten Peter Verran, til hvem han betroede, at han var blevet besat med Maddie-sagen. Overfor Verran indrømmede Hewlett, at han havde været udenfor McCanns hotellejlighed mange gange, og at han havde parkeret sin bil i nærheden.

Idag nægter han at give et alibi for den aften, hvor Madeleine forsvandt.

- Jeg har et alibi, men hvorfor skulle jeg dele det? Der findes en person, som kan fortælle, hvor jeg var den dag, men hvorfor skulle jeg bringe vedkommende ind i det? Jeg har ikke gjort noget galt. Hvorfor skal jeg bevise det?

- Mit liv er blevet elendigt pga. noget, jeg ikke ved noget om, og en forbrydelse jeg ikke har begået. Jeg kan tage en løgnedetektortest. Jeg kan tage enhver test, du ønsker. Den eneste gang jeg har set Madeleine McCann er på plakater. Og så så jeg hende på TV i en bar engang. Men jeg har aldrig set hende i det virkelige liv. Ja, jeg har været i Praia da Luz, men ikke siden 2002.

Men i følge Peter Verran, fortalte Hewlett ham, at han var i Praia da Luz på det tidspunkt, da Maddie forsvandt i maj 2007.

Det var først i februar i år, at McCanns detektiver blev gjort opmærksomme på Hewlett. Og da detektiverne gravede i Hewletts fortid, kom det frem, at han flere gange var blevet dømt i England, bl.a. for at have voldtaget en 12-årig pige, som han først lokkede ind i sin bil, hvorefter han bedøvede hende.

Desuden forsøgte han at voldtage en 14-årig pige, som han havde fanget på et marked, og truet med en falsk pistol. En anden gang havde han kidnappet et 14-årig avisbud.

Men ifølge Hewlett selv, har portugisisk politi allerede afhørt ham for lang tid siden, samt taget fingeraftryk og DNA fra ham. Han påstår endda, at politiet besøgte ham i hans hjem:

- De tjekkede at alle børnene, som boede hos os, var vores egne. Vores yngste pige ligner hende en smule. Men de så, at alt var i orden og så gik de."

- Jeg har gjort meget for at starte et nyt liv. Men faktum er, at mine tidligere domme aldrig vil forsvinde. Jeg vidste, at de (politiet red.) bare gjorde deres job, men jeg var vred. Jeg havde i forvejen nok at skulle håndtere. Jeg havde kræft og ingen penge, siger Raymond Hewlett.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.