Da to af de misbrugte drenge kontaktede politiet i august sidste år og fortalte om Skovsagers misbrug af dem, var Skovsager aktiv lokalpolitiker i København og medlem af Indre Nørrebros Bydelsråd.Han blev oprindelig valgt ind for SF, men skiftede senere til Socialdemokratiet, som han meldte sig ud af kort tid før anholdelsen og fortsatte som løsgænger i bydelsrådet.

Dér sad han i økonomiudvalget og i social- og beskæftigelsesudvalget, mens han levede af socialt arbejde for familier og unge i kvarteret. Hans karriere begyndte i 80erne i Hvidovre Kommune, hvor han arbejdede som støttepædagog for belastede familier, indtil han blev fyret i 1988 efter pædofili-mistanker, der aldrig blev meldt til politiet.

Han blev færdig med sine studier som cand. psych. og flyttede til København og fortsatte sit arbejde som pædagog for børn og unge og familier med problemer.

Som en del af dommen i går fik Bjarne Skovsager forbud mod i fremtiden at beskæftige sig med arbejde med børn under 18 år og forbud mod at have børn hos sig på sin private bopæl eller at tage ophold hos disse unge.