Lyt til artiklen

Vidne genkeder ikke Steffen Nielsen som manden, der skubbede en ung mand ned fra en gangbro.

Der lød et gisp fra bokser-sønnens pårørende, da dagens første vidne fortalte, at det var en mand i en sort jakke og ikke i en hvid, som skubbede en ung mand ud over gelænderet på en gangbro. Dermed støtter han nemlig dele af Steffen Nielsens forklaring. Bokser-sønnen har hele tiden nægtet, at det var ham, der skubbede manden.

Onsdag fortsatte retssagen mod Bokse-Brians 26-årige søn, Steffen Nielsen, som for tredje gang sidder tiltalt i en voldssag.

Steffen Nielsen og hans to kammerater er tiltalt for at have udøvet grov vold foran diskotek Sinz i Holbæk - men alle tre nægter sig skyldige. Steffen Christian Nielsen erkender, at han har været oppe at slås, men han hævder, at der var tale om selvforsvar, fordi hans ven blev overfaldet.

De tre voldstiltalte kammerater sad ved siden af hinanden med alvorlige miner. De talte ikke sammen, men en gang imellem smilede boksersønnen til sin mor, kæreste og søster, der var mødt op i Retten i Holbæk for at støtte ham.

Og de lyttede med stor interesse til dagens første vidne, RM. Han er det første ædru vidne, der har aflagt forklaring i retssagen. Han fortalte, at han omkring klokken 04:30 den 25. februar var på arbejde på Kebab House, der ligger overfor diskotek Sinz.

- Manden, som jeg ikke ved, hvad hedder, var omkring vores kebabhus. Da jeg skulle holde pause, kom manden ind på en anden kebabforretning ved siden af. Han gik ud igen efter et par minutter. Han var kraftig og høj, og så havde han en hvid jakke på, sagde vidnet.

Tidligere er det kommet frem, at boksersønnen den morgen var iført en hvid trøje.

- Jeg lagde mærke til ham, fordi han var forvirret og kiggede sig omkring. Han trak vejret meget hårdt, sagde vidnet via en tolk.

- Udenfor var der nogle mennesker, der kom ud af diskoteket, og så begyndte et slagsmål. Ham med den hvide jakke sparkede på en mand, der væltede ned af trappen. Vennen til ham løb langt væk, men en ven til ham med hvid jakke på løb efter ham. Han tog hans ben og prøvede at løfte ham ud over rækværket til tunellen, det lykkedes ikke, og så prøvede han igen, fortalte vidnet.

- Jeg så ikke hans ansigt, men han var høj og havde en sort jakke på, sagde vidnet og beskriver dermed påklædningen til en af Steffen Nielsens voldstiltalte kammerater.

Han fortæller, at manden i den hvide jakke stadig sloges foran diskoteket, og at han på et tidspunkt forhindrede to kammerater til den første sårede i at komme ham til hjælp.

Efter den forklaring flød et lille pust fra Steffen Nielsens tre pårørende.

- Lagde du mærke til, hvem der begyndte slagsmålet?, spørger anklageren.

- Ja, det gjorde manden i den hvide jakke. Han overfaldt en mand, der kom ud af diskoteket, med en knytnæve, nikker vidnet.

- Så du på et tidspunkt manden i den hvide jakke sparke en, der lå ned?, ville anklageren vide.

- Ja, det gjorde jeg. Jeg så ham sparke manden, der faldt ned af trappen. Og så prøvede hans ven at kaste en person ud over rækværket, siger vidnet, der fremstår sikker i sine forklaringer.

Han er også den første, der efter tre voldstiltalte, tre forurettede og et andet vidne har fortalt i retten, at han ikke var hverken beruset eller på stoffer den morgen.