Den daglige leder af den kosher-forretning på Østerbro, der natten til torsdag er blevet ramt af antisemitisk hærværk, er ikke overrasket over ugerningen, men ærgrer sig over, at det kan finde sted i Danmark.

Knap var kalenderbladet skiftet til 9. april, 75-års jubilæet for Danmarks besættelse, før en ærgerlig markering af mærkedagen fandt sted på Lyngbyvej 87 på Østerbro i København.

Her blev en jødisk kosher- og delikatesseforretning ramt af hærværk af den slags, der vækker ubehagelige minder om Anden Verdenskrig.

»Jødesvin« stod der skrevet med graffiti ved butikken, der også fik en rude smadret ved angrebet. Og det overrasker desværre ikke butikkens daglige leder, Gil Zchout, der har stået i butikken i 22 år.

»Jeg er desværre ikke overrasket. Men jeg synes, det er rigtig synd, at det sker i Danmark. Det er synd, at det sker i et land, der er frit, og det er synd for danskernes selv, at det finder sted i deres land,« siger Gil Zchout.

SE BT.DK En jødisk delikatesse- og slagterforretning på Østerbro i København er natten til torsdag blevet ramt af hærværk. En politipatrulje opdagede omkring klokken 03.30, at en rude var blevet delvist smadret. Desuden havde gerningsmændene også skrevet med graffiti på muren til forretningen, der ligger på den trafikerede Lyngbyvej
SE BT.DK En jødisk delikatesse- og slagterforretning på Østerbro i København er natten til torsdag blevet ramt af hærværk. En politipatrulje opdagede omkring klokken 03.30, at en rude var blevet delvist smadret. Desuden havde gerningsmændene også skrevet med graffiti på muren til forretningen, der ligger på den trafikerede Lyngbyvej Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Forretningen har som andre jødiske institutioner haft øget bevågenhed fra politiets side siden terrorangrebet i midten af København. Det har kunnet ses i form af bevæbnede betjente, der har opholdt sig ved forretningen i dagstimerne. Og af samme grund føler Gil Zchout sig heller ikke utryg efter nattens ugerninger.

»Jeg føler mig tryg. Det er synd, at vi skal have politibetjente stående, men jeg føler mig samtidig tryg ved deres tilstedeværelse,« siger han.

En politipatrulje opdagede omkring klokken 03.30, at en rude var blevet delvist smadret. Desuden havde gerningsmændene også skrevet med grafitti på muren til forretningen, der ligger på den trafikerede Lyngbyvej.

Rudeknusning hos jødisk slagter på Lyngbyvej 87
Rudeknusning hos jødisk slagter på Lyngbyvej 87 Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Kenneth Jensen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, siger, at politiet tager hændelsen alvorligt.

»Al hærværk er alvorligt, men det er klart, når det er den lokalitet, så er der ekstra fokus på det,« sagde han tidligere torsdag til Berlingske Nyhedsbureau.