Rigmandssønnen A kommer fra Hellerup og har en baggrund, der bedst kan beskrives med ordene ’klassisk dannelse’.

Den 23-årige A har gået på en af landets fornemste kostskoler og er en mester i fægtningens kunst, hvilket som ung indbragte ham flere medaljer. Hans mor har arbejdet som HR-konsulent - bl.a. i forsvaret og en stor dansk entreprenør-virksomhed. Hans far bærer titler som administrerende direktør, bestyrelsesformand og skatterådgiver. Parret er i dag skilt og har hver sin lejlighed i den eksklusive bydel. Faderen i Tuborg Havnepark.

Sin studentereksamen tog A som kostskoleelev på Sorø Akademi.

Anlagde ’cykelstyr’-overskæg

En tidligere klassekammerat siger, at A yndede at gå rundt i akademiets skoleuniform, selv om det ikke var påkrævet.

For at fuldende sit klassiske image anlagde A et ’cykelstyr’-overskæg.

Venner beskriver A som kreativ og intelligent med stor interesse for kunst. Noget, som han dyrkede efter gymnasiet, da han gik på Scandinavisk Designhøjskole.

- Han har altid været god til at formidle tanker gennem kunst, fortæller en ven fra Sorø Akademi med henvisning til bl.a. As profilbillede på Facebook, der viser en blå plakat og en rød mund, der er plastret til.

- Careless talk costs lives, står der.

At A har stærke venstreorienterede holdninger, er ingen hemmelighed. Heller ikke på Sorø Akademi.

- Det var først og fremmest det kæmpe problem, som hedder Dansk Folkeparti, han godt kunne være foruden, fortæller en ven fra gymnasiet.

- Hver gang der kom noget i medierne, som umiddelbart virkede positivt, gik han meget op i at gennemskue, hvad det i virkeligheden betød. Han ville gerne se det, der lå bag alting.

Deltog gerne i demonstrationer

Mens venner efter gymnasiet stræbte efter karriere, engagerede A sig i stigende grad i politisk aktivisme. Han kom ofte i Ungdomshuset på Dortheavej, hvor de øvrige sigtede også sås. Men selv om han var aktivist og gerne deltog i demonstrationer - herunder ved klimatopmødet i København i 2009 - kommer terrorsigtelsen voldsomt bag på hans gamle venner:

- Det sidste, han er, er terrorist. Han ville aldrig skade andre, siger en god ven.

A har erkendt, at han forsøgte at brænde Politiskolen i Brøndby af, men nægter sig skyldig i de andre forhold - også sigtelsen for terror.