Terrorsigtelsen er ikke 22-årige P’s første møde med landets retsvæsen. I 2010 blev han dømt for vold mod politiet.

Ud af det blå, under en rolig demonstration på Vesterbrogade i København, kastede han i 2008 pludselig glaskugler mod politiets gruppevogne. Først én på 20 meters afstand, så - et kvarter senere - to mere, denne gang fra 10 meters afstand. Forhold, som han senere tilstod.

- Jeg var dum og barnlig, fortalte han dommeren.

P fik 20 dages betinget fængsel, fordi sagen havde været mere end to år undervejs.

Paradoksalt nok er P’s egen far politimand. P voksede op i et pænt hjem og har gået på en katolsk privatskole på Østerbro. Senere gik han på Zealand Business College, ZBC, hvor han blev bager. De mange måneder som elev tilbragte han i en af Coop Danmarks butikker midt i København.

Anarkist med ’sjove ideer’

P beskrives som anarkist og har ifølge en bekendt nogle ’sjove ideer’, som han ikke altid kan argumentere for - og meget stærke holdninger.

- Han er utrolig venstreorienteret - anarkistisk - og snakkede meget om, at ’de der højreorienterede røvhuller, skal have nogle tæv’. Jeg ved ikke, om han selv ville gøre det, men han havde en meget aggressiv holdning til højrefløjen, siger den bekendte.

P anses som en af hovedkræfterne i sagen og er den eneste af de fem fængslede, der ifølge politiet har deltaget i samtlige forhold, de unge er sigtet for. I forening med ’F’ skal P have udgjort den duo, der tegner sig for hovedparten af alle ildspåsættelserne.

Ifølge venner af P er den 22-årige et kendt ansigt i Ungdomshuset og deltog også ved demonstrationerne under bl.a. klimatopmødet i 2009.

- Han har interesser inden for Ungdomshus-miljøet, og han har lavet ballade før. Det var vist vold mod en tjenestemand, siger en bekendt med henvisning til glaskugle-sagen.

P blev anholdt 26. april 2011 ved Politiskolen i Brøndby sammen med tre af sagens øvrige fængslede. Samtidig anholdt politiet også P’s kæreste. Hun blev efterfølgende løsladt, men er formelt stadig sigtet.

På P’s nu lukkede Facebook-profil giver han - ud over en stor, pelsbesat russer-hue - ikke udtryk for politiske synspunkter overhovedet. I stedet synes han godt om amerikansk fodbold, Creedence Clearwater, Johnny Cash og tv-serier som ’Kongen af Queens’ og ’American Dad’.

En ven af P og kæresten beskriver dem som rare mennesker.

- Han var aldrig voldelig, altid glad og smilende. Han havde sin klare holdning og vidste godt, hvilket samfund han ville have. Men han var sød til også at lytte til andres holdninger, siger vennen.

Da P i september 2010 blev dømt for vold, fortalte han dommeren, at han var arbejdsløs for tiden, men håbede ’meget snart at få arbejde som bager’.

Ifølge en bekendt er det endnu ikke lykkedes, og i stedet overvejer P nu at tage uddannelsen som sosu-hjælper.

- Bager var vist ikke lige noget for ham. Jeg ved, han synes, det var svært at få job, fortæller en kilde.

P har tilstået angrebet på Politiskolen i april, men nægter resten af de mange sigtelser.

Ifølge en ven er P’s kæreste ikke engageret i aktivisme.