Fire mænd er i Københavns Byret tiltalt for medvirken til terror. Her er anklagerne mod dem.

København: Torsdag i sidste uge indledte Københavns Byret retssagen mod fire mænd, der er tiltalt for medvirken til terror. Sagen fortsætter på fredag.

Her er anklagerne mod mændene:

LE, 20 år: Han er tiltalt for medvirken til terror ved i forening med de andre tiltalte at tilskynde Omar el-Hussein til at begå angrebet ved synagogen.

Tilskyndelsen bestod blandt andet i overdragelse af en hættetrøje, en skuldertaske og noget ammunition samt ved at have betalt for el-Husseins brug af en computer på en internetcafé.

LE er desuden tiltalt for sammen med el-Hussein og den tiltalte BH at have bortskaffet den M95-riffel, som el-Hussein brugte ved angrebet mod Krudttønden.

Ifølge anklageskriftet er der tale om bortskaffelse af bevismateriale og overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

BH, 26 år: Han er tiltalt for medvirken til terror og bortskaffelse af M95-riffelen på samme måde som LE.

MR, 31 år: Han er tiltalt for medvirken til terror på samme måde som de øvrige og derudover tiltalt for simpel overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af 57 stykker 7,5- og 9-millimeter-ammunition, da han blev anholdt 19. marts 2015.

IA, 23 år: Han er tiltalt for medvirken til terror på samme måde som LE, BH og MR. IA er ikke tiltalt for yderligere.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.