En advokats kone er dømt for dokumentfalsk, men hendes mand går fri. Anklagen var fremstilling af falsk bevis.

Næstved: Retten i Næstved mener ikke, at anklagemyndigheden har formået at rejse tilstrækkeligt bevis for, at en forsvarsadvokat fremstillede et falsk bevis i en drabssag fra Næstved i 2013. Derimod er hans kone blevet dømt i sagen.

Her er et overblik over forløbet:

* I 2010 blev Henrik Haugberg Madsen meldt savnet. Ifølge politiet blev han dræbt 11. november 2010.

* I marts 2013 blev Claus Stockholm Larsen og den dræbtes tidligere samlever Bo Madsen dømt for drabet. Dommen blev anket til landsretten.

* Efter byrettens dom og inden landsrettens afgørelse kom det frem, at en advokat var sigtet for bevisforvanskning og dokumentfalsk ved at have sendt et postkort fra Sydfrankrig til Bo Madsen, som sad varetægtsfængslet i Vestre Fængsel.

* Advokaten havde underskrevet kortet med den afdøde Henrik Haugberg Madsens underskrift, så det kunne så tvivl om, hvorvidt han overhovedet var død. Hans lig var aldrig blevet fundet. Formålet med dette var ifølge politiet at få de to mænd frifundet for drabet i landsretten.

* De to mænd blev dog dømt i landsretten, og postkortet blev ikke brugt som bevis, da man mistænkte advokaten og hans kone for at have fabrikeret det.

* Advokaten var ikke forsvarer for Bo Madsen og Claus Stockholm Larsen, men kendte dem fra tidligere.

* Advokaten nægter at have fabrikeret eller sendt kortet, men erkender at have set kortet under en frokost med sin kone og fire andre personer i Frankrig. Han anså det for at være en spøg.

* Konen nægter også at have noget med kortet at gøre. Hun kan dog ikke afvise at have frankeret det sammen med flere andre kort, der skulle sendes. Men hun afviser at have set dets indhold. Hendes dna blev fundet på kortet.

* I august 2015 blev advokaten og hans kone tiltalt i sagen.

* 16. marts 2016 dømmes advokatens kone for dokumentfalsk, men ikke for bevisforvanskning. Konen idømmes en fængselsstraf på 60 dage. Derimod frifindes forsvarsadvokaten i sagen, da retten ikke mener, at der er tilstrækkeligt bevis for, at han har noget med postkortet at gøre.

/ritzau/