372 personer er blevet taget i bedrageri med sociale ydelser under stikprøvekontroller i de danske lufthavne i løbet af årets første seks måneder.

Personerne forsøgte uberettiget at rejse ud af Danmark - og nu skal de betale et stort beløb tilbage til staten.

De 372 personer var i færd med at rejse på ferie i udlandet, mens de modtog sociale ydelser som dagpenge, kontanthjælp eller integrationsydelse. Og det må man ikke, med mindre ferien på forhånd er meldt til og godkendt af a-kassen eller kommunen.

Derfor skal personerne nu tilbagebetale dele af deres ydelser, skriver Jyllands-Posten.

Det løber op i tre millioner kroner.

I første omgang.

»Da der fortsat mangler et væsentligt antal tilbagemeldinger fra kommuner og a-kasser vedrørende første halvår, forventes det samlede tilbagebetalingsbeløb at blive betydeligt større,« udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) i en orientering til Folketingets Beskæftigelsesudvalg ifølge Jyllands-Posten.

Det sociale bedrageri blev opdaget under i alt 30 stikprøvekontroller i lufthavnene Kastrup, Billund, Aarhus og Aalborg i løbet af det første halvår af 2019.

I alt blev 12.708 personer tjekket.

Lufthavnstilsynet blev genindført i 2018 efter at være blevet sløjfet i 2015.

Sidste år røg 183 personer i fælden, og det førte til tilbagebetalingskrav for knap 4,7 millioner kroner.

Blandt andet måtte en mand fra Greve betale 12.475 kroner tilbage til kommunekassen, da et tjek i lufthavnskontrollen i Kastrup viste, at han var kommet senere hjem, end han havde lovet sin sagsbehandler på kommunen.