Jagten på danske prostitueredes telefondamer fortsætter. I denne uge ruller endnu en sag i Retten i Odense. Kvinderne undrer sig, da politiet har været på kontrolbesøg, uden der var problemer.

Otte danske kvinder er på anklagebænken i Taruppigerne-sagen, som er den seneste i rækken mod telefondamer på det som forsvarsadvokater kalder ‘pæne bordeller med ordnede forhold’.

Sagens anklager forventer milde straffe - hvis det da ikke ender med frifindelse, som det er gjort i flere andre lignende sager.

- Med den dom, som bagmændene har fået, vil jeg være tilfreds med en betinget dom, siger senioranklager Karin Ehlers Jørgensen.

De tiltalte er, ifølge forsvarsadvokat Thomas Michael Berg, ustraffede kvinder i alderen 35 til 60 år. En af dem har tidligere været ansat i Kriminalforsorgen, en anden har været børnehavepædagog og en tredje er førtidspensionist. Fælles for dem alle er, at de har arbejdet som telefondamer på bordellet lidt uden for Odense.

Torsdag i sidste uge faldt der dom over bagmændene i den stort anlagte bordelsag. En 62-årig mand og hans kone blev begge idømt 10 måneders betinget fængsel. Manden skal desuden betale statskassen 900.000 kroner. Han har anket dommen, oplyser hans forsvarsadvokat Klaus Ewald til bt.dk.

Den 62-årige mand fortalte til Fyens Stiftstidende, at han var chokeret over dommen - blandt andet fordi han skal have holdt flere møder med SKAT om, hvordan han skulle indrette forretningen.

BT har tidligere beskrevet, hvordan der i løbet af det seneste år er rejst flere tiltaler mod telefondamer på bordeller. Det sker som led i regeringens kamp mod prostitutionens bagmænd og har mødt massiv kritik fra forsvarsadvokater, der mener, at man i stedet burde bruge kræfterne på at finde de egentlige sex-bagmænd, der tvinger kvinder ud i prostitution. Her mener Thomas Michael Berg, at det også er småt med resultaterne af den styrkede indsats.

I stedet tiltales telefondamerne efter straffelovens rufferiparagraffer om kønslig usædelighed og medvirken til rufferi.

- Taruppigerne-sagen er fra november 2011, og er resultat af det raid, som man lavede, efter vi fik den nuværende regering, siger advokat Thomas Michael Berg, der er forsvarer for fem af kvinderne, til bt.dk.

Ifølge anklageskriftet skal de prostituerede, der arbejdede på bordellet, have betalt de otte telefondamer 1000 kroner for en dagvagt. Telefondamerne har udover at tage telefonerne også lavet kaffe, gjort rent, vasket tøj, lukket kunder ind og ageret vagter, der i tilfælde af uroligheder kunne ringe til politiet. Ifølge forsvarsadvokaten har kvinderne opgivet deres indkomst til SKAT.

- Samtidig undrer de sig over, at sagen er rejst mod dem, da politiet og skat har været på kontrolbesøg flere gange siden 2006. Jeg har læst kontrolrapporterne og kvinderne spørger jo sig selv om, hvordan det kan være ulovligt at være telefondame, når politiet har været der otte gange og har forladt stedet med et ‘farvel og tak og rigtig god aften’, siger Thomas Michael Berg.

Sagen mod de otte kvinder begynder i Retten i Odense onsdag. Der forventes at falde dom i sagen torsdag.