Kidnapnings-forsøget fandt sted i Holmbladsgade i Københavns del af Amager (rød pil).
Kidnapnings-forsøget fandt sted i Holmbladsgade i Københavns del af Amager (rød pil). Foto: Google Maps

En otte-årig pige blev angiveligt forsøgt kidnappet onsdag eftermiddag klokken 15.10 omkring Holmbladsgade nummer 22-34 på Amager i København. Københavns Politi efterlyser vidner.

Den otte-årige pige var på vej hjem fra fritidsordningen, da en sort varebil angiveligt stoppede op i Holmbladsgade, og en mand forsøgte at få hende ind i bilen.

Forsøget mislykkedes ifølge pigens udsagn takket være en mand og en kvinde i 40erne, som reddede hende. Et par som politiet nu efterlyser.

- Hun har forklaret, at en person i mørkt tøj sprang ud fra bilen og holdt så godt fast i hende, at det gjorde ondt, selvom hun havde vinterfrakke på. Hun siger også, at han talte dansk, men husker ikke, hvad han sagde. Pigen råbte om hjælp, og her kom parret så og fik vristet hende fri, siger efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, til bt.dk.

Ved du noget, så send en e-mail til 1929@bt.dk

Efterforskningslederen afviser samtidig, at manden skulle have været maskeret, hvilket ellers tidligere har været fremme.

Manden og kvinden i 40erne fulgte efterfølgende pigen hjem til hendes opgang, og forældrene kontaktede herefter politiet.

- Hun var fuldstændig ude af sig selv, og hun græd meget. Vi vil rigtig gerne i kontakt med parret eller andre vidner for at kunne få bekræftet pigens udsagn, siger Henrik Vedel.

Politiet har i løbet af eftermiddagen og aftenen talt længe med den otte-årige pige, ligesom de har haft hende med ude på det sted, hvor hun angiveligt blev forsøgt kidnappet. Pigen fastholder sin forklaring, og politiet opfatter episoden som "mistænkelig".

Pigen er af tyrkisk oprindelse, og hendes forældre har ingen mistanke om, hvad der kan ligge bag det angivelige kidnapningsforsøg.

Opdateret klokken 22:15: Pigen befinder sig hjemme hos sine forældre. Politiet fået flere henvendelser om en sort bil, men intet konkret og hører derfor fortsat gerne fra vidner på 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.