Et 20-årigt vidne til spøgelsesbilist-ulykken juleaften optog episoden, hvor to biler stødte frontalt sammen på motorvejen ved Søborg - og en 64-årig mand var tæt på at miste livet.

- Jeg kørte sammen med min svoger på vej ind mod byen. Pludselig ser vi, at der kører en bil i den modsatte side af vejen. Bilen blinkede til højre og holdt sig i den samme bane hele tiden, fortæller vidnet og fortsætter: 

- Jeg tænkte: ‘Det går galt. Det er der ingen, som slipper levende fra’, siger det 20-årige, mandlige vidne, der ønsker at være anonym, til bt.dk.

Ulykke spøgelsesbilist Hillerød motorvejen ved Søborg


Ulykken fandt sted juleaften klokken 22.30 på Hillerødmotorvejen ved Søborg. En 46-årig kvinde kørte i den forkerte side. Med sig i bilen havde hun sine to piger.

Vidnet fortæller til bt.dk, at bilerne i den modsatte vejbane forsøgte at gøre spøgelsesbilisten opmærksom på, at hun var i den forkerte side. Men på trods af blinkende lygter og dytteri lykkedes det ikke og den 46-årige kvinde stødte frontalt sammen med en 64-årig mandlig bilist.

- Der kom et brag, da det skete, siger vidnet, der herefter ringede 112.

Han mener, at spøgelsesbilisten kørte med ca. 100 kilometer i timen, men lige inden det frontale sammenstød så det ud som om, at spøgelsesbilisten bremsede lidt op, forklarer han.

Ifølge politiet var den 46-årige kvinde alkoholpåvirket, da hun kørte bilen. Med sig havde hun to piger på henholdsvis 5 og 12 år. Kvinden slap uden svære kvæstelser, men er sigtet for spirituskørsel og for at have bragt andres liv i fare. Den mindste pige har fået brud på bækkenet, mens den 12-årige er sluppet med mindre knubs.

Den 64-årige mand blev til gengæld livsfarligt kvæstet. Han meldes onsdag aften uden for livsfare, men lægerne på Rigshospitalets Traumeafdeling måtte tage drastiske skridt for at redde mandens liv.

- Han er uden for livsfare, men hans tilstand er kritisk. Ifølge vores oplysninger har han lammelser i højre side, og de har amputeret hans venstre ben, fordi der opstod læderinger i benet, siger vagthavende ved Vestegenens Politi, Leif Bonde.

Spøgelsesbilisten er udskrevet, og kunne tage hjem, da politiet vurderede, at der ikke var grundlag for at fremstille hende for en dommer med henblik på varetægtsfængsling.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.