Fodboldlandsholdets tidligere midtbanedynamo Stig Tøfting og hans stedsøn Nick Tristan blev natten til søndag anholdt under en bytur i Aarhus.

De to besøgte først på natten den populære cocktailbar Zenza, og her kom sønnen ifølge anonyme vidner op at toppes med flere dørmænd kort før klokken to. Sammenstødet fandt angiveligt sted i indgangen, der vender ud mod Åboulevarden, som er den mest travle gade i det aarhusianske natteliv. Hvad der præcis skete, vides endnu ikke, men det var voldsomt nok til, at den unge mand stak af med stedets dørmænd og flere tililende kolleger i hælene.

Jagten varede dog kun sekunder. På Fredens Torv et par hundrede meter fra cocktailbaren blev sønnen således overmandet og holdt fast på jorden. Ifølge vidner forsøgte den tidligere fodboldspiller og nuværende tv-kommentator her højlydt at gribe ind i det, han mente var en alt for hårdhændet fremfærd hos dørmændene. Derfor blev også han taget med, da politiet kom. Både far og søn måtte efterfølgende tilbringe natten i arresten.

Over BT bekræfter Stig Tøfting anholdelsen og den efterfølgende overnatning bag tremmer. Han ønsker dog ikke at uddybe baggrunden for, at den ellers fredelige bytur pludselig eskalerede.


- Jeg er på arbejde i dag, og så vil jeg ikke bruge tid på private forhold. Det kan være, jeg vil fortælle om det en anden dag, siger han.

Heller ikke Østjyllands Politi vil uddybe, hvad der førte til de to anholdelser natten mellem lørdag og søndag.


- Jeg kan bekræfte, at vi foretog to anholdelser på Fredens Torv i nat, men ellers har jeg intet at sige om den sag,. Jeg kan hverken kommentere, hvem de anholdte er, eller hvad de blev sigtet for, lød det lørdag eftermiddag fra vagtchefen.

Lidt mere information er der dog at hente fra Christoffer Schmidt, der er bestyrer og ejer af natklubben Zenza.


- Jeg var ikke selv på arbejde, men jeg har fået en kort orientering om nattens begivenheder, og den bekræfter ret præcist den udlægning, der er fremme fra flere vidner. Der har været et sammenstød i døren, og vagterne har ment, at der var grundlag for at inddrage politiet. Derfor fulgte de efter gæsten, da han løb fra stedet, siger han.

Christoffer Schmidt tilføjer, at det er ekstremt sjældent, at konfrontationer på natklubben er så alvorlige, at dørmændene vælger at tilkalde politiet. 

44-årige Stig Tøfting er to gange tidligere dømt for vold