Den drabstiltalte TT sammen med sin tjekkiske kæreste Radka. Den 34-årige TT er sammen med den 28-årige RLE tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen.
Den drabstiltalte TT sammen med sin tjekkiske kæreste Radka. Den 34-årige TT er sammen med den 28-årige RLE tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen. Foto: Privatfoto
Mere end 30 vidner skal i skranken i sagen om det bestialske drab på den 22-årige Anders Mark Hansen, der blev fundet myrdet og mishandlet i Fællesskoven på Stevns.

Da den unge mekaniker blev mishandlet og kvalt 2. marts sidste år, var der formentlig kun to personer til stede på gerningsstedet. Den 28-årige tømrer RLE og den 34-årige TT, der er tidligere fængselsbetjent. Kun de ved, hvad der nøjagtig skete op til og under det brutale drab. Derfor har anklager og de to tiltaltes forsvarer i sagen indkaldt mere end 30 vidner til tegne et billede af, hvad der egentlig gik forud for det brutale skovmord.

Én af dem, der kan kaste det mest opklarende lys over sagen og ikke mindst det jalousi-motiv, der har været fremme, er TT’s tjekkiske kæreste Radka. Den 30-årige kvinde vil kunne svare på, om hun har været i kontakt med den dræbte Anders Mark Hansen, som flere kilder har fremført. Men hun undgår måske vidneskranken. I hvert fald hvis hun fortsat er kæreste med den 34-årige TT.

- Hun er et af vidnerne. Men hvis han fastholder, at de stadig er kærester, så kan hun slippe for at vidne, forklarer senioranklager Bente Schnack, Statsadvokaten København.

anders  plus drabsigtede

Stevnsdrabet


Den 30-årige Radka, som TT mødte under en rejse til Tjekkiet som fængselsbetjent, kom til Danmark i 2010 og har været her on/off siden. Indtil hun 19. februar - blot to uger før drabet - pludselig rejste tilbage til Tjekkiet. En kilde, som BT har talt med, kørte hende og en tjekkisk massør retur til Tjekkiet. Massøren var en, TT og Radka havde hentet til Danmark, hvor hun skulle arbejde i på wellness-sted i Store Heddinge, hvor også Radka arbejdede. Men pludselig ville begge kvinder retur, angiveligt pga. uoverensstemmelser mellem TT og de to.

Radka har ifølge BT's kilder besøgt TT under varetægtsfængslingen, og de to er angiveligt stadig - eller igen - kærester. TT's forsvarer i sagen Kim Holst bekræfter i hvert fald forholdet, og at Radka ikke længere bor i Tjekkiet.

Anders Mark


Ifølge retsplejelovens paragraf 171, så har en parts nærmeste - herunder en kæreste - ikke pligt til at vidne. Men det afhænger af, hvor tæt relationen er, og det afhænger af sagens karakter. Skønner retten at vidnet har afgørende betydning for at opklaringen, kan den pålægge vedkommende at vidne . Og en drabssag er så alvorlig, at retten formentlig vil kræve det, vurderer en pressekontaktdommer, BT har talt med.

Fra anklagemyndighedens side vil man alene føre 26 vidner, dertil kommer de vidner, som de to forsvarere - Kim Holst og Henrik Stagetorn - hver især vil føre.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.