En af sidste års mest omtalte chikanesager skal efterforskes igen.

Fredag har Statsadvokaten i Viborg meddelt Nordjyllands Politi, at efterforskningen af chikanen mod et lesbisk par i Mariager skal genoptages. Politikredsen havde ellers valgt at lade sagen falde, da man tidligere på sommeren meddelte, at der ikke var tilstrækkelige beviser mod den eneste mistænkte i sagen.

Sagen udsprang af, da parret fra Mariager i efteråret 2014 stod frem og fortalte om en række grove tilfælde af chikane, familien havde været udsat for.

Det drejede sig blandt om sedler i deres postkasser, der refererede til afsnit i Det Gamle Testamente om ægteskabet mellem mand og kvinde, ligesom der ved en enkelt lejlighed blev smidt madaffald i deres have. Blandt affaldet var en pizzaæske med en seddel klistret på: »I lever i synd - føj«, stod der.

Kort efter politianmeldte parret de mange tilfælde af chikane, og på baggrund af efterforskningen anholdt man en 39-årig mand fra lokalområdet som hovedmistænkt.

Men i slutningen af juni i år meddelte Nordjyllands Politi, at man havde droppet sigtelsen mod manden, der i stedet havde anmeldt den ene af kvinderne for at have fabrikeret sagen.

Ifølge Nordjyllands Politi var der ikke mere at komme efter i chikanesagen.

»Når man er færdig med en efterforskning, så vurderer vi jo sammen med juristen, om der er grundlag for at rejse tiltale, og i det her tilfælde er det så blevet sluttet, at det ikke er muligt at føre bevis for, at sigtede er skyldig,« sagde politikommissær Preben Møller fra Nordjyllands Politi til DR Nordjylland 30. juni.

Men den vurdering deler Statsadvokaten i Viborg altså ikke.

»Statsadvokaten i Viborg har besluttet, at efterforskningen i en meget omtalt sag om hærværk mod et par i Mariager skal fortsætte,« oplyser myndigheden på Twitter.