Selvom fotomodellen Oliver Bjerrehuus er blevet far til tre børn, har han efter alt at dømme stadig hang til en streg kokain i ny og næ.

Tidligt om morgenen fredag 6. februar blev han taget i at køre bil med kokain i blodet. Det fremgår af et anklageskrift, som BT er kommet i besiddelse af.

40-årige Oliver Bjerrehuus er tiltalt efter færdselslovens paragraf 54, der omhandler narkokørsel. Af anklageskriftet fremgår det, at han stoppet af politiet klokken 05:45 ud for Lygten 23 på Nørrebro i København. Han var ifølge politiets opfattelse påvirket af kokain, der klassificeres som »farlig for færdselssikkerheden«.

Anklagemyndigheden kræver, at Oliver Bjerrehuus ubetinget frakendes retten til at køre bil, og at han idømmes en bøde.

Sagen skal for retten 2. november.

Oliver Bjerrehuus var i en årrække Danmarks højst betalte mandlige fotomodel og har lavet modeljobs for blandt andre Calvin Klein, Nautica og Giorgio Armani. Han har i tidligere interviews fortalt, at modebranchen flyder med kokain og har ikke lagt skjul på, at han også selv har sniffet det hvide pulver op i slimhinderne.

Oliver Bjerrehuus er søn af Suzanne Bjerrehuus, der er sammen med rigmanden Asger Aamund. Begge har tidligere talt i positive vendinger om brugen af kokain.

»En lille én til næsen i weekenden og ved selskabelige lejligheder skader ikke. Du kan sagtens lede en stor virksomhed samtidig med, at du tager kokain,« sagde Asger Aamund til BT i 2012.

Suzanne Bjerrehuus så heller ikke kokain som et farligt stof, da hun sidste år kommenterede politiets aktion mod de såkalte 'hvide bude', der bragte kokain ud til det bedre borgerskab i Storkøbenhavn.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Oliver Bjerrehuus, men han har ikke besvaret vores henvendelser.