Lyt til artiklen

Opdateret: Svenske myndigheder oplyser nu, at faren er drevet over.

Fund af olie på flere strande nord for Helsingborg fik sent lørdag aften svenske myndigheder til at slå alarm og sende en advarsels-sms ud, som flere danskere i Nordsjælland også har modtaget, såfremt de har været på svensk netværk.

Det skriver TV 2 Lorry.

Her står der, at der er en olielækage i vandet langs kysten, og at borgere skal holde sig fra kontakt med vandet.

Siden har den svenske Kustbevakningen i nat haft et skib i Øresund for at finde kilden til udslippet. Indtil videre uden held.

Derfor ved svenske myndigheder heller ikke endnu, om der er risiko for, at olien spreder sig til dansk farvand og danske strande.

- Vi har haft et skib ude, der endnu ikke har fundet noget olie. Derfor flyver vi efter frokost over området med en helikopter, siger Eva Lindhé, der er kommunikationschef i Kustbevakningen til TV 2 Lorry.

Fundet af olien er sket i et område lige nord for Helsingborg fra Hittarp til Höganäs tæt på Danmark.

- Vi ved endnu ikke, om der er risiko for, olien kommer til Danmark. Det har vi ingen oplysninger om, siger Eva Lindhé til TV 2 Lorry.

Det er endnu uklart hvilken type olie, der er tale om. Det er ligeledes uklart, hvor stort udslippet er, da kilden ikke er fundet endnu.

TV 2 Lorry har talt med Kommandocentralen under Forsvaret, der er bekendt med fundet på de svenske strande.

De har dog ikke kunne se olien på satellitbilleder, og derfor oplyser de til TV 2 Lorry, at der ikke umiddelbart er risiko for, at olien skulle komme til Danmark.