Lyt til artiklen

’Det danske retsvæsen er en joke’. Sådan siger et af ofrene for den somaliske voldtægtsmand i Gullestrup-sagen. I går fik han Landsrettens ord for, at han ikke skal udvises.

Landsretten i Viborg valgte mandag at lempe straffen for den 18-årige Ahmed Omar Mohamed, der sidste år i byretten blev idømt seks års fængsel og udvisning af Danmark. For at have voldtaget en blot 10-årige pige ved en legeplads ved Gullestrup i 2011, for voldtægtsforsøg af pigens 9-årige veninde og for forsøg på voldtægt af en 17-årig pige samme år.Men den 18-årige Ahmed Omar Mohamed kan se frem til at blive i Danmark, når han har afsonet, såfremt han holder sig på rette side af loven.

Det undrer Desirée Klein, der som 17-årig blev udsat for voldtægtsforsøg af gerningsmanden, en måned inden han begik Gullestrup-voldtægten.

- Det danske retsvæsen er en joke. Alle, jeg taler med om den her sag, er chokerede over, at han ikke bliver udvist. Det er traumatisk og uretfærdigt at tænke på, at han måske allerede om tre år kan gå på gaden. Jeg tænker især på pigerne i den her sag, at de risikerer at skulle leve i samme by som ham igen, siger Desirée Klein.

Hun blev passet op af den dengang kun 16-årige gerningsmand på Torvet i Herning efter en bytur i oktober 2011. Med kniv truede han hende ned i en trappeskakt og krænkede hende seksuelt. I dag lider hun af posttraumatisk stress, og den ellers velfungerende pige har i dag endnu ikke klaret at gennemføre en uddannelse.

- Det har kostet mig alt. Jeg er droppet ud af uddannelser, føler mig utryg og utilpas blandt mange mennesker. Jeg har forsøgt at flytte fra byen, men måtte flytte tilbage til min mor. Jeg er startet på flere uddannelser, men jeg har svært ved at koncentrere mig, fortæller hun.

Hun har tidligere ønsket at møde den 18-årige i et såkaldt konfliktråd, hvor offer møder gerningsmand for at få svar på to spørgsmål: Hvorfor hende? Og hvorfor nægtede han sig skyldig? Når nu DNA-sporene fra det cigaretskod, han efterlod på gerningsstedet, pegede direkte på ham.

- Jeg føler, han har ødelagt mit liv, og jeg er, er slet ikke sikker på, at jeg har lyst til at se ham igen, siger Desirée Klein og tilføjer:

- Jeg synes simpelthen ikke, at det er retfærdigt, at han får en chance til i Danmark.

Forsvareren i sagen argumenterede i Landsretten for, at den dømte skulle have lov at blive i Danmark, fordi han kun har gået i dansk skole, er velintegreret og har taget 9. klasses afgangseksamen i fængslet. Det valgte dommeren mandag at lytte til.Og som forsvareren for den 18-årige sagde efter dommen: ’ Vi kan ikke få det ret meget bedre’.