Fredag fremlagde justitsminister Søren Pape Poulsen regeringen udspil til en bandepakke. Justitsminister Søren Pape Poulsen kalder udspillet for »en jernnæve« mod kriminelle. Udspillet kommer med perfekt timing i en uge, hvor det kom frem, at bandekriminalle afpresser tattovører på Fyn.

Men nu blander en ny stemme sig i debatten.

Christian Hansen blev fredag offer for trusler med kniv, da han fotograferede en billists hasarderede kørsel i den fynske by Ringe. Christian Hansen mener, at politikerne er direkte ansvarlige for, at han blev offer for en forbrydelse. Ikke fordi regeringens kurs mod kriminelle er for slap, nej tværtimod mener han, at den er for hård.

»Regeringen sætter hårdt ind mod kriminelle, men de glemmer helt den præventive indsats,« siger han i et interview med BT.

Det hele begyndte i fredags, da Christian Hansen var på vej i Netto for at handle ind. En bil, han havde set før, kom ræsende ned ad vejen. Flere gange havde han set den lille Suzuki køre hasarderet i Ringes gader, og en enkelt gang havde han noteret nummerpladen. Nu hev han telefonen op af lommen og begyndte at tage billeder af bilen.

Da bilen nåede et grønt område foran Nettobutikken, vendte den rundt og kørte tilbage mod Christian Hansn. To mænd steg ud af bilen og gik hen mod ham. Den ene - en mand i tyverne med tattoveringer på armene og halsen - gik helt hen til ham og råbte:
»Du skal slette de billeder.«

Det ville Christian Hansen ikke, så han svarede:
»Ved du hvad, I kører simpelthen så råddent, at I risikerer at køre et barn ned.«
»Vi har ikke kørt nogen over endnu,« svarede manden.
I det samme lagde Christian Hansen mærke til, at manden stod med en kniv i hånden.
»Sig mig, står du og truer mig med en kniv,« spurgte Christian Hansen.
»Ja,« erkendte manden.
»Ved du hvad, jeg har politiet lige her i røret,« løj Christian Hansen, for han havde kun lige nået at trykke 114 på sin telefon.
Men politiet skræmte ikke de to mænd:
»Jeg er lige glad med politiet, for jeg har allerede en sigtelse,« sagde den ene.

De to mænd valgte dog alligevel, at sætte sig ind i bilen og køre væk.
Christian Hansen kunne ikke uden videre ryste hændelsen af sig. Han havde svært ved at sove og hans familie er også urolig. Derfor satte han sig lørdag til tasterne og skrev et langt indlæg på Facebook adresseret til justitsminister Søren Pape Poulsen:

»Kære Søren Pape Poulsen, hvis der sker mig eller min familie noget, så holder jeg dig personligt ansvarlig! Så er mit blod på dine hænder!«

Højst overraskende svarede Søren Pape Poulsen ham direkte i facebooktråden.
»Man anklager ikke andre mennesker for at have blod på hænderne, og man beder dem ikke stikke ting 'skråt op'. Det er barnligt, useriøst og direkte kontraproduktivt,« skrev ministeren.

Christian Hansen står ved sine udtalelser og forklarer, at han skrev indlægget for at råbe politikerne op.
»Jeg vil have, at han tager sin rolle alvorligt og ikke skaber flere kriminelle. Med de to unge mænd er løbet måske kørt, men hvad med de fremtidige generationer af kriminelle? Jeg er bange for, at man ved at skubbe børn ud i fattigdom skaber nye kriminelle, og så kan regeringen bagefter stå og være tough on crime.«

Men Søren Pape Poulsen er vel som justitsminister ikke ansvarlig for regeringens socialpolitik?
»Han er en del af regeringen, og det er ham der sælger budskabet om at være tough on crime. Derfor må han også stå til ansvar for den manglende præventive indsats.«

Kan du forstå, at Søren Pape reagerer skarpt på, at du beskylder ham for at have blod på hænderne?
»Hvis man fører en politik, hvor man skaber flere kriminelle, så har man blod på hænderne. Og så er det interessant, at han mener der skal sættes hårdt mod hårdt, mens han selv skal tages med fløjlshandsker.«

Men det er vel ikke Søren Pape Poulsens skyld, at du blev truet?
»Det er politikernes ansvar at sørge for, at sådan noget ikke sker. Jeg vil ikke finde mig i at blive holdt op på gaden med en kniv. Når sådan noget sker, så er der noget galt med samfundet. Det er synd for offeret, som i dette tilfælde er mig, men det er også synd for gerningsmanden. Han kunne lige så godt være en velfungerende borger, hvis samfundet havde grebet ind noget før. Det var jo også først, da jeg som almindelig borger greb ind, at han holdt op med at køre vanvidskørsel.«

Christian Hansen har af politiet fået oplyst, at de har anholdt en mand, der har indrømmet knivtruslen og angrer sin forbrydelse.

Til daglig er Christian Hansen koncept- og udviklingschef og samtidig lærerstuderende.