Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Procesbevillingsnævnet har i dag besluttet, at den meget omtalte voldtægtssag fra Gullestrup ved Herning ikke får lov at blive prøvet ved Højesteret, som Rigsadvokat Ole Hasselgaard ellers havde ønsket.

I sagen blev den 18-årige Ahmed Omar Mohamed - også kaldet Gullestrup-manden - 17. juni blev idømt seks års fængsel i Vestre Landsret for at at have voldtaget en blot 10-årig pige i et skovstykke i Gullestrup ved Herning samt forsøgt at voldtage yderligere to piger. 

Landsretten omgjorde her byrettens dom, og gjorde udvisningen betinget, idet man mente, at den 18-årige havde tætte relationer til Danmark. Det mente Rigsadvokaten var af så principiel karakter, at det måtte prøves i Højesteret. 

Mens Rigsadvokaten i dag kortfattet oplyser, at man 'tager afgørelsen til efterretning' lægger et af Gullestrup-mandens ofre ikke skjul på, hvad hun mener om afgørelsen, da BT overbringer hende nyheden.

- Den kommer ikke for Højesteret? Det er bare løgn. Jeg er fuldstændig målløs. Han skal jo bare ud af landet, han skal da ikke have lov at blive. Jeg må indrømme, at jeg havde regnet med, at den kom i Højesteret, siger den tydelig chokerede Desiree Klein, der i 2011 - som 17-årig - blev truet med kniv og tvunget til at dyrke oralsex med voldtægtsmanden i en kælderskakt i Herning. 

Selvom hun nu slipper for flere retsmøder, der river op i de forfærdelig minder, er hun bange for, at det alligevel ikke helt er slut for hendes vedkommende.
 
- Det er bestemt en lettelse, at der nu er sat endeligt punktum i sagen. Men det er virkelig nedtur, at han bare kan gå rundt herude på gaden, når han bliver løsladt. For så risikerer jeg jo at møde ham igen.