21-årige Jonathan Taboryski blev likvideret foran et pizzaria ved Høje Gladsaxe 11. januar 2013.
21-årige Jonathan Taboryski blev likvideret foran et pizzaria ved Høje Gladsaxe 11. januar 2013. Foto: Malte Kristiansen og privatfoto
Den 19-årige tømrerlærling Jonathan V. Taboryski, der for to uger siden blev bandekrigens seneste offer ved et skyderi på Høje Gladsaxe Torv, skal begraves torsdag formiddag kl. 11.00 fra Stengård Kirke i Kgs. Lyngby.

Det meddeler hans nærmeste onsdag i en dødsannonce i Politiken med ordene:

- Vor kære søn, bror, barnebarn, nevø, kæreste og ven, tømrerlærling Jonathan V. Taboryski.

Jonathan Taboryski2


Gerningsmændene til de blodige skyderi, der kostede Jonathan livet og sårede hans 21-årige kammerat, er endnu ikke fundet.

Københavns Vestegns Politi gik tirsdag ud med billeder af den hvide Ford Ka, som gerningsmændene brugte som flugtbil, og offentliggjorde samtidig billeder af en sort benzindunk, der blev vundet i det udbrændte vrag på Nøkkerosevej i Emdrup kort efter skuddrabet.

Der var tale om en ny hvid 3-dørs Ford Ka, årgang 2012 med registreringsnummer FC 37 922, som havde grønne flamme-klistermærker på fronten. Den blev stjålet fredag den 11. januar efter kl. 17.45 på Skovengen i Kokkedal.

Men offentliggørelsen har ikke givet noget gennembrud i sagen, fortæller efterforskningsleder Charlotte Skovby til bt.dk.:

- Vi har fået nogle enkelte henvendelser efter offentliggørelsen, men der er overhovedet ikke tale om noget gennembrud. Det afgørende tip mangler stadig, siger drabschefen.

Den dræbte Jonathan Taboryski havde forbindelse til Værebro-banden VHK - Værebros Hårde Kerne.
Jonathan Taboryski2
.

- Det er jo fuldstændig fjernt for os og fuldstændig imod de værdier, vi lever efter. Men tilsyneladende er det her ikke kun et spørgsmål om ghettodrenge, som render og skyder hinanden. Det har ramt ned hos os også, sagde faderen Rafael Taboryski i interviewet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.