10.000 kroner i bøde blev prisen for IT-studerende, der offentliggjorte flere kendte politikeres CPR-numre. Absurd lyder det fra gerningsmanden.

IT-studerende Søren Louv-Jansen, som blev sigtet 13 juni for at offentliggøre adskillige CPR-numre, er idømt en bøde på 10.000 for overtrædelse af persondataloven. Det skriver Version2.

Blandt de offentliggjorte CPR-numre i et såkaldt CPR-lotteri, var danske toppolitikeres som statsminister Helle Thorning-Schmidt, Margrethe Vestager, Bjarne Corydon, Annette Vilhelmsen, Pia Kjærsgaard og Johanne Schmidt-Nielsen.

Søren Louv-Jansen, der i øjeblikket opholder sig i USA, havde forventet en mildere straf.

- Jeg troede, at de ville give mig et rap over nallerne på 5.000 kroner, for det fik jeg at vide var minimum. Men det er absurd med 10.000 kroner, og jeg synes i det hele taget, det er mærkeligt, at de er gået videre med sagen, siger Søren Louv-Jansen til Version2.

Søren Louv-Jansen er nu klar til at tage kampen op mod bøden. Han har ifølge Version2 fået støtte af Forbrugerrådet, Dansk IT og fagforeningen Prosa.

- Folk, der ved noget om det, har givet mig opbakning. Og politikerne har jo lyttet, når de har taget skridt til at ændre loven. Så det har kun haft en positiv effekt - at systemet bliver ændret til det bedre. Vi havde ikke fået den debat uden min provokation, siger Søren Louv-Jansen.

På hjemmesiden med CPR-lotteriet blev man præsenteret for forskellige kendte folketingspolitikere, hvor man skulle gætte deres CPR-nummer ud fra fire forskellige muligheder. Til sidst fik man at vide, hvor mange rigtige man havde.

Dommen bliver dog først endegyldig efter et retsmøde til januar.