Politiet løfter nu lidt af sløret for, hvad der skete den nat, toprockeren Michael Brokside døde i sin fængselsside.

Obduktionen har vist, at rockeren døde som følge af hængning:

– Der er tale om inkomplet hængning og død ved kvælning. Så der er ikke noget spor mystifistisk i det, siger Ove Bondgaard Larsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Ved inkomplet hængning forstås hængning, hvor fødder, knæ eller anden del af kroppen støder mod underlaget.

Michael Brokside blev fundet død i sin celle på Politigårdens Fængsel fredag den 14. marts om morgen. Dagen forinden var han blevet anholdt og varetægtsfængslet i en omfattende hash-sag, hvor i alt 80 personer blev anholdt, herunder fem fuldgyldige medlemmer af Hells Angels.

Liget er torsdag blevet frigivet, hvilket betyder, at Michael Brokside kan begraves.

Normalt får toprockere af Michael Broksides kaliber en begravelse med deltagelse af flere hundrede HA'ere fra ind- og udland. Det er imidlertid uvist, om Michael Brokside får en fuldtonet rocker-begravelse, da selvmord er ikke det mest velansete i rockermiljøet. Omvendt fortæller kilder til BT, at Brokside havde så stor en stjerne i Hells Angels, at en HA-begravelse nærmest er uundgåelig.

Michael Brokside er tidligere blevet idømt 16 års fængsel for drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen i Kastrup Lufthavn i 1996. Det er politiets opfattelse, at han frem til sin anholdelse sidste torsdag fungerede som overboss for ti bagmænd, der solgte hash i pusherstreet på Christiania.